יום שבת, 9 בנובמבר 2013

טארט אגסים וקרם שקדים

בקיצור, היה סוף שבוע של אוכל מדהים!
בהרחבה, אמא שלי עשתה ארוחה צרפתית לכבוד יום הולדתה של סבתא שלי (ההשקעה זה ממנה:) )ואני הייתי אחראית על קינוח! הוטל עליי להכין טארט פטיסייר ותותים ואחרי שיכנועים והסברים הבהרתי שאין עכשיו תותים!! אז הוסכם על טארט אגסים.

התחלתי בסקר מתכונים והצצות לסרטונים ובסוף מצאתי לי את המתכון שלדעתי מנצח וכמה שפחות מושחת, למרות שצרפתים אמורים להיות מושחתים (או לפחות מתכונים מושחתים...).

המתכון הזה לא מסובך אך מכיל הרבה שלבים והכנות, אבל הצד החיובי הוא שאפשר את הרוב להכין מראש, או בכלל את כל העוגה מראש ופלוס זה ממש ממש טעים ומרשים!

מושחת אמרנו?

לבצק הקלתית- 
(כמות גדולה לשני טארטים ממליצה להכין ולשמור במקפיא לא אפוי)
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות נדיבות)
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים שזה בערך חצי כוס (או כל אגוזים אחרים, או בכלל לא, מה שבא לכם..)

לאגסים-
5-10 אגסים קלופים חצויים ומגולענים (בכל טארט יש בערך 2-3 אגסים אז לחישובכם האישי)
חצי כוס יין לבן
4 כוסות מים (או כמה שצריך כדי שהמים יכסו את האגסים)
מיץ מחצי לימון
כוס סוכר
חצי כפית אגוז מוסקט
שתי כפיות תמצית וניל או מקל וניל.

קרם שקדים-
(כמות גדולה ל2-3 טארטים, או המידה ועושים טארטים אישיים, ניתן להקטין בחצי את הכמויות אם רוצים להכין רק טארט אחד)
200 גרם שקדים מולבנים
200 גרם חמאה 
200 גרם סוכר
2 ביצים
5 כפות של הרוטב מהאגסים
2 כפות קמח

בצק
נערבב במיקסר או מעבד מזון את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וחמאה (חתוכה לקוביות בטמפ' החדר) עד שיש לנו אבקה עם קצת גושי חמאה קטנים. אז נוסיף את הביצים, תמצית הוניל והשקדים ונמשיך לערבב עד שנהיה בצק, אפשר את המשך הלישה לעשות ביד, אין צורך ללוש הרבה. לשים את הבצק במקרר או המקפיא לחצי שעה כי אז הרבה יותר נוח לעבוד איתו כי הוא קצת רך ודביק.

אחרי השהות במקרר נרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ נרים בזהירות ונניח בתוך התבנית. 
נאפה את הבצק רק "חצי אפייה" וכדי שלא יתפח גבוה נניח עליו נייר אפייה ועל זה שעועית, כן כן המשקל גורם לכך שהוא לא יוכל להתרומם! 15 דק' בחום של 170 מעלות.



הפסקה עם הבצק, נעבור לאגסים
את האגסים המקולפים וחצויים ומגולענים נשים בסיר עם מים, יין לבן, מיץ לימון, סוכר, אגוז מוסקט ווניל. נרתיח ואז ננמיך את הלהבה לבישול של 30-40 דק', תלוי בבשלות האגסים. אנחנו רוצים אותם רכים אך לא מתפוררים.


קרם שקדים
במעבד מזון נשים שקדים, סוכר ונטחן טוב טוב. נוסיף חמאה רכה חתוכה לקוביות, ונערבב את הכל ביחד. עכשיו מגיע תורם של הביצים והרוטב אגסים שלנו שיגרום להכל לקבל מרקם קרמי ועדין (אפשר להוסיף רוטב במידת בצורך) בסוף נשים שתי כפות קמח וניתן לו להתחבר עם הכל ביחד בכמה סיבובים.

מחברים הכל ביחד
ניקח את הבצק החצי אפוי שלנו ונמרח עליו קרם שקדים. 
נחתוך את האגסים לאורך או לרוחב בצורה אסטית ויפה ונניח מעל הקרם יפה יפה :)
זהו לתנור!
160 מעלות בערך חצי שעה.
על חלק מהטארטים (כן, הכנתי 4 טארטים!!) פיזרתי סוכר חום כדי שיקבל קצת צבע סקסי :)

אחרי ההוצאה מהתנור ניתן להכל להתייצב ללפחות שעה ונפזר אבקת סוכר לפני ההגשה.
בתיאבון
ובהצלחה!

נ ו ע ה






8 תגובות:

  1. נראה ממש מעולה, חייב לנסות

    השבמחק
  2. נראה טעים בטירוףףף

    השבמחק
  3. טוב אז הכנתי ויצא מעולההההה!! תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. די! מדהימה!
      איזה כיף לשמוע :)
      יש תמונות?

      מחק
  4. אנונימי16 ספטמבר, 2016

    מה המרקם של קרם השקדים האפוי? מהתמונות זה נראה כמו של עוגה בחושה

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון זה נראה קצת ככה אבל המקום סמיך וקצת גרגירי בגלל השקדים. אחרי האפייה זה סמיך ורך וטעים מממממששששש

      מחק