יום חמישי, 21 בנובמבר 2013

פרייד רייס עם ברוקולי

פרייד רייס זה בעצם אורז מעורבב עם כל הרוטב של ירקות, אבל תודו שפרייד רייס נשמע הרבה יותר טוב!
הייתי יכולה להכניס במתכון הזה עוד המון דברים טובים, אבל האמת שניסיתי רק להכין לי ארוחת צהריים קלה אז השתמשתי במה שהיה זמין :) אז את המתכון הזה אפשר לעשות עשיר יותר כשמזמינים אורחים או קליל כשסתם מכינים צהריים!

תצטרכו (למתכון הקליל):
אורז (מבושל)
ברוקולי (טרי או קפוא)
בצל
שום
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק
מלח פלפל

אפשר להוסיף (למתכון משופר):
חביתה מקושקשת
גזר
גמבה
ג'ינג'ר
שמן שומשום
בוטנים קלויים
ועוד...

הכנתי אורז, אני אוהבת בסמטי הודי. ברוקלי טרי או קפוא לחתוך ולשים 3 דק' במים רותחים עם מלח.
נטגן בצל, ולקראת סוף הטיגון נוסיף את השום. נזרוק את הברוקולי פנימה וניתן לו קצת לקבל צבע נחמד. נוסיף מלא סויה (מלא=חצי כוס) והרבה צ'ילי מתוק (הרבה= 7 כפות או יותר) מלח ופלפל.
ניתן לזה דקה וחצי (בערך) להתחמם להתערבב ביחד ואז נוסיף את האורז. ממליצה להכניס את האורז לאט בכמויות קטנות כדי לוודא שלא הכנתם יותר מידי אורז לכמות הירקות שלכם. 
נותנים להכל להיטגן ולהתחבר ביחד. האורז צריך לספוג את הטעמים.
* אם מוסיפים בוטנים או קשיו אז בסוף הבישול ולפני הגשה.

בתיאבון!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה