יום רביעי, 2 בינואר 2013

טארט תותים וקרם פטיסייר

לכבוד יום הולדתה של דודתי היקרה רציתי להשקיע מאוד,
ובעקבות ההצלחה של הטארט פירות ופודינג והטארט תאנים הייתי חייבת לעשות טארט עם תותים!
הם מתוקים, פשוטים ונראים כמו זיקוקים שמחים- זה קינוח שגורם לך להגיד וווווואווו!!!!!

אני חייבת להתוודות ששוב קיצרתי תהליכים והכנתי קרם פטיסייר אינסטנט ועם כבר וידוי אז הוא היה טעים מאוד ומוצלח.
בכל זאת אני מצרפת כאן קישור למתכון של חיים כהן לקרם פטיסייר ומבטיחה לנסות בפעם הבאה!
שנתחיל?

הבצק המושלם כרגיל- מתכון של מיקי שמו.
בצק לטארט (לשלבים מפורטים עם תמונות והדרכה לחצו כאן!)

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות נדיבות)
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים (בערך חצי כוס)

מערבבים קמח מנופה, אבקת אפייה ואבקת סוכר עם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר עד לקבלת תערובת קמח עם מעט גושים קטנים. מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל וממשיכים את העירבוב, לאט לאט הבצק צריך להתחבר.מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים עוד דקה. מוציאים מהמכונה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים. לא לפחד לקמח אם צריך, הבצק יספוג את זה. לי אין מעבד מזון ועשיתי את כל השלבים בידיים או עם כף ויצא מעולה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפני תחילת העבודה איתו.
ניתן להקפיא את מה שנשאר שיהיה כבר לפעם הבא!
לאחר הקירור ניקח קצת בצק (בערך כף) ונשקיע בתוך תבנית מאפינס, הבצק תופח אז כדאי להדק טוב טוב.
170 מעלות 20 דקות, ממליצה גם להפוך אותם לעוד 5 דקות.
לפני אפייה

מכינים קרם פטיסייר (אינסטנט או בעצמכם) ומעל זה מוסיפים את התותים חתוכים ומסודרים יפה יפה.
לאחר מכן הוספתי זיגוג, שגם מוסיף ניצוץ וגם שומר על טריות הפירות.
אפשר להכין לבד! רק צריך:
שתי כפות ריבה
כף מים חמים
לערבב, לצנן ולהבריש.
יש גם זיגוג מוכן שאפשר לקנות, אני השתמשתי הפעם בגלזורה של מימונס ואפשר למצוא מוצרים נוספים בחנויות המיוחדות.

בתיאבון,
לכו תעשו וואו!

נועה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה