יום שני, 31 בדצמבר 2012

ספגטי עם מיט בולס

שילוב של ספגטי, עגבניות ובשר הוא תמיד מוצלח!
ושוב כדי קצת לצאת מהמסגרת ולהפסיק להכין בולונז כל הזמן...

מתכון לספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות עשיר-

לקציצות-
500 גרם בשר טחון
פרוסת לחם רטובה ומפוררת או 4-5 כפות פירורי לחם
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
ביצה
חצי בצל קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוץ דק
מלח
פלפל

מערבבים הכל ביחד ומכינים כדורים קטנים (או גדולים...).
אפשר לטגן אותם מעט לפני ההכנסה לרוטב, כך אני עשיתי. או  שניתן לזרוק אותם ישר לרוטב ולתת להם הרבה זמן להתבשל.

לרוטב-
שמן זית
חצי בצל קצוץ
4-5 שיני שום קצוץ
200 גרם רסק עגבניות
רבע כוס מים
4-5 עגבניות חתוכות
עלי בזיליקום
אורגנו
צ'ילי גרוס
מלח
פלפל
כפית סוכר

מטגנים קלות את החצי השני של הבצל הקצוץ בשמן זית, כשהוא מזהיב ניתן להוסיף את השום ואחרי דקה את העגבניות החתוכות. נפזר עליהן מלח וסוכר. תנו להם להוציא נוזלים, זה ייקח כמה דקות.
עכשיו ניתן להוסיף את הרסק עם קצת מים וגם את שאר התבלינים.
עדיף להשתמש בעלים טריים.
היחס בין העגבניות לרסק הוא בשליטתכם, ניתן להוסיף יותר רסק על פחות עגבניות או מה שטעים לכם.
העגבניות מוציאות נוזלים
 כשהרוטב מוכן הכניסו את המיט בולס (הקציצות).
תנו לזה להתחבר ביחד על אש נמוכה.
להגיש עם ספגטי טעים, ומי שמכין פסטה טרייה בבית אני מורידה בפניו את הכובע :)

בתיאבון,
נועה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה