לכבוד שבת, באתי לבית של סבתא ואפיתי לה במיוחד חלה מתוקה עם צימוקים כדי שלכל הבית יהיה ריח משגע, וכך היה!
את המתכון לקחתי ממיקי שמו (כרגיל.. כמעט) ניתן לראות אותו בקישור הבא- סרטון חלה לשבת.
מברישים בביצה עם טיפ טיפה מלח ואופים ב-175 מעלות כ-22 דקות.
את המתכון לקחתי ממיקי שמו (כרגיל.. כמעט) ניתן לראות אותו בקישור הבא- סרטון חלה לשבת.
למתכון:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
150 גרם סוכר
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
500 מ"ל חלב
20 גרם מלח
50 גרם צימוקים כהים + 50 גרם צימוקים לבנים
100 גרם אגוזים
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים
150 גרם סוכר
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
500 מ"ל חלב
20 גרם מלח
50 גרם צימוקים כהים + 50 גרם צימוקים לבנים
100 גרם אגוזים
*אפשר לשחק עם התוספות.
* אני רוצה להוסיף שאני השתמשתי בקוביית שמרים טריים ופשוט פוררתי אותה לתוך התערובת.
נתחיל בלשים במיקסר עם וו הלישה (או כמוני וכמו אחרים שאין להם מיקסר... פשוט בקערה ולהתחיל לערבב..) את כל החומרים למעט הצימוקים, האגוזים והמלח במהירות איטית-בינונית כ-10 דקות. מנמיכים את המהירות לאיטית, מוסיפים מלח ולשים דקה. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ולשים דקה נוספת עד שתיים. הבצק לא יוצא כל כך יפה, ומאוד קשה ללוש אותו אז פשוט let it be אל תנסו להפוך אותו לעיגול מושלם, זה כבר יסתדר מעצמו בתפיחה.
אז תפיחה ראשונה לשעה (אפשר גם יותר..)
לפני... |
אחרי! |
מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-4 יחידות. מכל יחידה יוצרים בעזרת הידיים גליל ארוך.
מכל צמד של גלילי בצק יוצרים בורג. איך? עושים איקס עם שני גלילים ואז מסובבים כל צד. מכניסים לתבנית עץ מלבנית (אפשרי גם בתבנית פתוחה) ומתפיחים שעה.מברישים בביצה עם טיפ טיפה מלח ואופים ב-175 מעלות כ-22 דקות.
תאמינו לי, ולתמונות, יוצא מדהים!
שבת שלום,
נועה.
בורג... |
לפני התפחה שניה... |
אחרי התפחה שניה! וואו מדהים! |
איזה ריח! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה