כשסתם בא משהו לקפה ואין כמעט כלום בבית אלו העוגיות בשבילכם!
ממש קלות להכנה- קמח, חמאה, וקצת סוכר..
איפה ההפתעה? לפני שמתחילים פותחים את שקיק התה וטוחנים את התכולה במטחנת תבלינים.
מרתה אמרה להשתמש בארל גריי אבל לא היה לנו, אז השתמשנו בתה ירוק ויצאו עוגיות מדהימות.
רוצים עוד הפתעה? תוסיפו גרידה של פרי הדר! (או לימון במקרה שלנו)
את הכל מערבבים ומגלגלים בתוך נייר אפייה לגליל בקוטר (בערך) 3 ס"מ.
כן, שמעתם נכון.. נייר אפייה.
בספר המליצו לשים בתוך גליל קרטון של נייר סופג אבל דילגנו על הטרחה.
הקפאנו לשעה ואז מגיע שלב הסכין!
ניסינו 4 סכינים עד שמצאנו את הסכין המושלם.. והוא:
- רחב כמו סכין שף
- דק כמו סכין לחיתוך עגבנייה
- ולא משונן
ממש סכין החלומות לחיתוך עוגיות.. אחרת הן נשברות, אז אל תאשימו את עצמכם! תאשימו את הסכין!
נעזרנו גם בכוס עם מים חמים אבל זה לא מה שעזר כל כך...
כמה דקות בתנור, ותוך שעתיים הכל נגמר :)
פעם הבאה נכין עם ארל גריי וגרידת תפוז.
נתראה בקפה הבא!
נועה
נשמע מעניין וטעים.
השבמחק:)
יש סיכוי לקבל את המתכון המדוייק ? עשית לי ממש חשק !
השבמחקאני לא יכולה לפרסם את המתכון מהספר, זה לא ממש חוקי :)
מחקתוכלי לרכוש אותו או לנסות מתכון אחר. ממליצה לך לשוטט באתר של מרתה סטיוארט יש הרבה מתכונים מעניינים, אבל שימי לב שהכמויות מותאמים למוצרים אמריקאים אז תעשי המרה מתאימה