"בוא נכין משהו פשוט הפעם"
"בננה פקאן?"
"כן, נשמע טוב"
"עם קרם חמאה קרמל?"
"יאללה, לא נשמע מסובך.."
-פה טעינו.
הקרם מעולה, אחד הטעימים שטעמתי! אבל הוא מורכב ומלא משימות ושלבים. שווה את זה לגמרי!
קרם קרמל-חמאה (עמ' 229)
השלב הכי כייפי ומרגש היה השלב של הכנת הקרמל, לא תאמינו אבל אף פעם לא הכנתי קרמל ואני מאוד שמחה שהפעם הראשונה שלי הייתה עם מרתה :) היא מכוונת ביסודיות ומתארת במדויק את השלבים והמצבים שאותם עובר הקרמל. וטיפ מצויין שהיא נותנת הוא להרטיב את הסוכר המתגבש בצדדים בעזרת מברשת ומים והסיר מתנקה ממש בקלות ושום דבר לא נשרף. והאמת שהחלק הכי כיף היה לשפוך את השמנת פנימה...
בואו לא נשכח שכתוב בגדול קרם חמאה למעלה, אז כמובן שניקח את החמאה ונקציף אותה, וכמובן שבכלי חדש נעשה בן-מארי לביצים וסוכר, וכמובן שנקציף הכל 10 דקות בהדרגה... אחח כמה עבודה!
אבל אחרי שמחברים את הכל ביחד הקרם באמת באמת מדהים, ויציב וזה מה שקרם צריך להיות :)
יש קרם, חסר רק קאפייקס טעימים שיתיאמו לקרם!
קאפקייקס בננה פקאן (עמוד 37- תחת "לכל יום: מצופות ובזוקות")
אין מה להגיד האישה מבינה בחמאה.. ויש משהו נורא קל וכיף בלערבב הכל ביחד ולהכניס לתנור.
כמובן שאצל מרתה לערבב הכל ביחד זה בעצם לערבב הכל בשלבים מדוייקים אחד אחרי השני ולערבב כל דבר בנפרד ורק אחר כך לחבר, אבל טועמים את ההשקעה נכון?
הבננה עושה את הבצק רך ונעים והפקאן ממש משדרג וכייפי.
אז הקרם מרחתי בעזרת סכין מריחה, אפשר לנסות גם עם לקקן. בעצם לקחתי כף או כף וחצי של קרם ובעזרת מריחות קלות עיצבתי אותו שיראה "מרוח-בלי-מאמץ", מראה קז'ואל כזה :)
בקיצור , ממליצה מאוד. אפילו עם קרם פחות מסובך. אבל הקרם חמאה-קרמל שווה את המאמץ ומשדרג מאוד את חווית האפייה וחווית הטעם.
בהצלחה!
"בננה פקאן?"
"כן, נשמע טוב"
"עם קרם חמאה קרמל?"
"יאללה, לא נשמע מסובך.."
-פה טעינו.
הקרם מעולה, אחד הטעימים שטעמתי! אבל הוא מורכב ומלא משימות ושלבים. שווה את זה לגמרי!
קרם קרמל-חמאה (עמ' 229)
השלב הכי כייפי ומרגש היה השלב של הכנת הקרמל, לא תאמינו אבל אף פעם לא הכנתי קרמל ואני מאוד שמחה שהפעם הראשונה שלי הייתה עם מרתה :) היא מכוונת ביסודיות ומתארת במדויק את השלבים והמצבים שאותם עובר הקרמל. וטיפ מצויין שהיא נותנת הוא להרטיב את הסוכר המתגבש בצדדים בעזרת מברשת ומים והסיר מתנקה ממש בקלות ושום דבר לא נשרף. והאמת שהחלק הכי כיף היה לשפוך את השמנת פנימה...
בואו לא נשכח שכתוב בגדול קרם חמאה למעלה, אז כמובן שניקח את החמאה ונקציף אותה, וכמובן שבכלי חדש נעשה בן-מארי לביצים וסוכר, וכמובן שנקציף הכל 10 דקות בהדרגה... אחח כמה עבודה!
אבל אחרי שמחברים את הכל ביחד הקרם באמת באמת מדהים, ויציב וזה מה שקרם צריך להיות :)
קאפקייקס בננה פקאן (עמוד 37- תחת "לכל יום: מצופות ובזוקות")
אין מה להגיד האישה מבינה בחמאה.. ויש משהו נורא קל וכיף בלערבב הכל ביחד ולהכניס לתנור.
כמובן שאצל מרתה לערבב הכל ביחד זה בעצם לערבב הכל בשלבים מדוייקים אחד אחרי השני ולערבב כל דבר בנפרד ורק אחר כך לחבר, אבל טועמים את ההשקעה נכון?
הבננה עושה את הבצק רך ונעים והפקאן ממש משדרג וכייפי.
אז הקרם מרחתי בעזרת סכין מריחה, אפשר לנסות גם עם לקקן. בעצם לקחתי כף או כף וחצי של קרם ובעזרת מריחות קלות עיצבתי אותו שיראה "מרוח-בלי-מאמץ", מראה קז'ואל כזה :)
בקיצור , ממליצה מאוד. אפילו עם קרם פחות מסובך. אבל הקרם חמאה-קרמל שווה את המאמץ ומשדרג מאוד את חווית האפייה וחווית הטעם.
בהצלחה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה