יום שבת, 27 בספטמבר 2014

טורטליני ברוטב חמאה, יין לבן ועגבניות שרי


מהבישולים שלנו בסיציליה הכי מוצלח היה הטורטליני, נכון שקניתי ולא הכנתי, אבל החומרים באיטליה מעולים ושווה לקנות!
אז מסתבר שבאיטליה גם יש יין לבישול שמגיע בקופסא, ושיח אורגנו שפשוט מוחצים מעל התבשיל. אבל גם עם אורגנו יבש או טרי ויין שתפתחו במיוחד יצא לכם אחלה של מנה.

50 גרם חמאה
3/4 כוס יין לבן
כוס עגבניות שרי
אורגנו
מלח
פלפל
כף שמן זית
פרמז'ן



נתחיל בהמסת החמאה בסיר קטן, כשהיא מומסת נוסיף מלח פלפל ואורגנו.
ניתן לזה קצת להתחבר ואז נוסיף את היין הלבן.
תנו להכל לבעבע על אש קטנה-בינונית כדי שהיין יצטמצם.



את הטורטליני מבשלים במים רותחים לפי ההוראות.
ובנתיים מכינים את תוספת העגבניות, נחתוך אותם לחצאים או רבעים ונבשל במחבת עם כף שמן זית וקצת מלח. העגבניות יוציאו נוזלים ויהיו רכות והשמן יצבע באדום.
לאחר מכן נוסיף את רוטב החמאה והיין הלבן למחבת בה בישלנו את העגבניות.



נוסיף את הטורטליני ונגרד מלא פרמז'ן מעל.
להגיש חם ולהינות מטעמים של איטליה :)

בתיאבון.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה