יום רביעי, 4 ביוני 2014

פריטטה

אני לא יודעת מה איתכם,
אבל כשמזמינים אותי לעל האש אני מביאה עוגת שכבות עם דובדבנים,
כשהולכים לים אני מביאה עוגיות ריבה ומאפינס גבינות,
כשיש יום הולדת אני מכינה עוגת שוקולד עם סוכריות,
וכשבאים אליי לארוחת בוקר אני פותחת שולחן עם חביתה מדהימה, גבינות וסלט עם הפתעות...


אני אוהבת להשקיע ולפנק (ועל מי אני עובדת.. אני אוהבת גם מחמאות!)
אז למה להכין חביתה כשאפשר להכין פריטטה, או כמו שקוראים לזה אצלנו בבית- חביתה אבירם (כי הוא עושה הכי טעים)

מתכון:
בטטה
גמבה
בצל
שום
עגבניות
פטרוזיליה
סלרי
מלח
פלפל
4 ביצים
* אפשר להוסיף מה שרוצים, הכל הולך- פטריות, עשבי תיבול, תפו"א, קישוא, קטשופ, חציל, כמון, פפריקה... הכל

נתחיל בלקצוץ את הבצל, הגמבה והבטטה ולטגן אותם מעט בשמן זית עם השום הכתוש. כשזה מוכן להעביר את זה לבלילה עם הביצים ולערבב טוב טוב ביחד עם התבלינים, הסלרי והפטרוזיליה.





להחזיר למחבת ולחכות בסבלנות על אש בינונית-קטנה, כי זה יותר עבה מחביתה רגילה ונרצה שזה יהיה מוכן גם מבפנים.
לסדר למעלה יפה יפה את העגבניות ולהפוך לצד שני (אפשר להיעזר בצלחת) כשזה מתחיל להתייצב.






להגיש באהבה עם שפע גבינות ולחמים, ואני גם עשיתי סלט ערבי קצוץ עם נענע (ממליצה לנסות!)

בתיאבון,
נ ו ע ה







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה