יום ראשון, 24 בנובמבר 2013

מרק כתום

למה חייבים בחנוכה לאכול רק דברים מטוגנים?
כי זה טעים :)
ולפי התיאוריה שלי, כל מה שמטוגן טעים :)
ונגיע לטיגונים בהמשך השבוע.. אבל בנתיים, עוד דרך לחגוג קולינרית את חנוכה היא במאכלים בצבע אש!
אז הינה לפניכם מרק כתום, גם אש וגם חורפי, מה יותר חנוכה מזה?


מצרכים:
3-5 בטטות (תלוי בגודל)
חצי בצל
גזר
קישוא
50 גרם חמאה
מלח פלפל
אבקת מרק עוף (ללא מונסודיום גלוטמט)

נטגן את הבצל בחמאה, או למי שמקצר תהליכים אפשר להכניס את הצל כמו שהוא ולזרוק את החמאה פשוט למים ביחד זה נותן אפקט דומה וטעים טעים.
נכניס את שאר הירקות חתוכים גס (גם ככה נטחן את זה אחר כך) ומים בכמות שתכסה את הירקות.
אפשר להשתמש בכל מיני שילובי ירקות, דלעת ודלורית גם מוסיפים צבע כתום נהדר, תפוח אדמה יעשה את זה סמיך יותר וקצת שום ייקח את זה למקום קצת חריף.
מתבלים, ומרתיחים על אש קטנה בערך 40 דק' או עד שהירקות מתרככים.
נותנים למרק קצת להתקרר ואז טוחנים הכל.

להגשה עם כף שמנת/ קרוטונים/ גרעיני דלעת/ עירית קצוצה!
בתיאבון,
נ ו ע ה
מי לא אוהב לצלול לתוך מרק כתום?!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה