יום שישי, 18 במאי 2012

פלפלים ממולאים!

המתכון המהולל של סבתא שלי, שתמיד יוצא טעים! (גם כששוכחים להוסיף מלח ופלפל.. כן גם זה קורה...)


בקיצור-

חצי ק''ג בשר טחון
חצי  כוס אורז לא מבושל
בצל גדול קצוץ  דק מטוגן 
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה
אפשר להכניס לתערובת הבשר עגבניה קלופה מרוסקת (ראו איך לקלף עגבנייה בקלי קלות
ואפשר גם להוסיף קצת קטשופ או כף רסק עגבניות
מלח, פלפל
את כל זה לערבב טוב ביחד רצוי עם היידים, לתת אהבה וחום לתערובת :)



עכשיו ניגש לרוקן את הפלפלים, נחתוך עיגול מסביב לגבעול שיוצא מלמעלה (עדיף להשתמש בסכין קטנה). "לכובע" שנוצר צריך להוריד את גוש הגרעינים ולשמור אותו כדי שנוכל אחר כך לסגור את הפלפל ואת מה שנותר בתוך הפלפל רצוי גם להוציא בעזרת הסכין ואם נדפוק בעדינות את הפלפל כשהוא הפוך על היד שלנו הגרעינים שנותרו בפנים יצאו בקלות.


נמלא שלושה רבעים מהפלפל כי האורז תופח. לא לדחס יותר מידי כי אז המילוי יוצא... דחוס מידי :)
לסדר בסיר רחב ולשפוך הרוטב -
 את הרוטב אני מכינה באותו כלי שהיה בו הבשר.
2 וחצי - 3 כוסות מים רותחים
כף גדושה מרק בצל
מיכל קטן של רסק עגבניות
כף רוטב צילי מתוק
מעט אבקת מרק עוף
מעט פפריקה מתוקה
אפשר גם קטשופ,ואפילו חצי כפית כורכום 
אם יש בבית תיבולית צלי להמיס פנימה 

לערבב כל החומרים ולצקת על הפלפלים.
לבשל עד שרואים שהאורז תפח והתבשל. 
טיפ לבישול האורז- להוסיף אפילו עוד מים אם צריך כך שיכסו יותר משלושת רבעי גובה הפלפל ולבשל על אש גבוהה, בהתחלה מכוסה ל20-15 דקות ואז בלי מכסה להמשך הבישול כדי שהנוזלים יתאדו.
אפשר לקחת מרוטב החם ולשפוך מעל כל פלפל שיחלחל פנימה.


בתיאבון!
נועה.

*** קבלו טיפ! להשתמש באורז לריזוטו כדי לקבל רכות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה