יום רביעי, 11 בפברואר 2015

ארוחה בריאה- דג בלימון, קינואה מתובלת וירקות מאודים

בתור סטודנטית בתקופת מבחנים אני נדרשת להמציא ארוחות צהריים זולות ומהירות.
זול ומהיר לא אומר שצריך להזמין מבחוץ- כי זה מלא כסף, לא לעבוד קשה- כי זה הרבה זמן, והכי הכי הכי לא לאכול ג'אנק פוד!

אז הינה ארוחת צהריים בריאה ומהירה, לסטודנטים שצריכים לאכול טוב כדי ללמוד טוב, ולכל האנשים העסוקים שקוראים את הבלוג הזה! 



כמה טריקים לארוחה זולה-
1. אם אתם סטודנטים וגרים בדרך כלל לבד, אז אפשר לקנות דג באריזה אישית. אני קניתי פילה אמנון ועלה לי 10 ש"ח. ככה אין צורך לקנות דג שלם, לא להתעסק איתו ולא יהיו שאריות לשבועיים שימאס כבר לאכול וסתם תזרקו.
2. ברוקולי טרי נמצא עכשיו בחנויות והוא זול יותר ובריא יותר מהירקות הארוזים במחלקת הקפואים. שני פרחי ברוקולי ענקיים עלו לי 10 ש"ח.
3. אני בישלתי קינואה שזה מאוד בריא אבל יקר פי 3 מאורז פרסי קלאסי. תעשו את השיקול שלכם. למנה לבן אדם זה יוצא בערך 4 ש"ח, כמו נסיעה באוטובוס... תחשבו על זה ועל הבריאות שלכם.


קודם כל לייעול זמנים הינה תהליך העבודה-
1. להרתיח מים
2. לתבל את הדג ולהכניס לתנור 
4. לחתוך ירקות ולשים באידוי
3. לנקות קינואה לטגן בצל, להכניס הכל לבישול

לפני

אחרי

דג אמנון ברוטב לימון ועשבי תיבול
נסחוט מעל הדג מיץ מחצי לימון
נזלוף מעט שמן זית
נתבל במה שיש- מלח, פלפל, שום, טימין, אורגנו, רוזמרין ועוד...
נשים בתנור בחום של 220 מעלות לבערך 15 דקות.

ירקות מאודים
הדרך הכי קלה לבשל ירקות, מאוד בריא כי אין בזה טיגון וזה ממש מוציא את הטעם הטוב של הירק. 
תצטרכו כלי לאידוי, ניתן לרכוש כתוספת לסיר (זה נראה כמו רשת כזו) ששמים מעל סיר ובו מרתיחים מים וככה הירקות מתבשלים. את הסיר יש לכסות כדי לעזור לתהליך האידוי.
אני בישלתי ברוקולי וגזר, שיהיה צבעוני. שימו את הגזר כמה דקות קודם כי נדרש לו יותר זמן להתרכך. בסך הכל זה לוקח בערך 10-15 דקות לריכוך.



קינואה מתובלת
קחו כוס קינואה ובמסננת צפופה שיטפו את הקינואה במים זורמים.
נטגן בצל גדול קצוץ עד להזהבה ונוסיף את הקינואה ונערבב ביחד במשך דקה.
נוסיף שתי כוסות מים חמים ותבלינים. אני הוספתי כפית כמון וכפית קארי
מבשלים על אש קטנה בערך 10 דק' או לפני מה שכתוב על האריזה. 
יודעים שהקינואה מוכנה כשיוצאים לה מעין זנבות :)
לפעמים אם נשארים יותר מידי נוזלים אבל הקינואה מוכנה אפשר לתת לזה להמשיך להתבשל בלי מכסה והנוזלים מתאדים.

מגישים באהבה :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה