יום שלישי, 25 בפברואר 2014

בראוניז

לפעמים צריך משהו מנחם, משהו פשוט, ומרגיע... ומושחת! לתת לעצמנו להשתולל בלי לדפוק חשבון! בלי לחשוב מה יגידו אחרים...משהו שיתן הרגשה שהכל יסתדר...
צריכים את זה?
ריבוע בראוניז, ואתם מסודרים :)



יאללה לכו להביא-
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 וחצי כוס קמח
חצי כוס אגוזי מלך

ממיסים בסיר את השוקולד והחמאה. אני עשיתי בבן מארי* אבל אפשר גם רגיל או במיקרו אפילו.
*בן מארי- מרתיחים בסיר מים ועליו מניחים קערה שבתוכה ממיסים את השוקולד והחמאה, זה גורם לתהליך איטי ומונע שרפה של השוקולד בתחתית.


מורידים מהאש, ומערבבים פנימה היטב את הסוכר. נותנים לזה להצטנן מעט כדי שהביצים לא יתבשלו ומכניסים אותן אחת אחת, בשלב הזה אני עברתי למיקסר אבל אפשר גם לבחוש ביד.
מוסיפים כפית תמצית וניל ואת הקמח לאט לאט.
בוחשים טוב טוב!
מוסיפים את האגוזים לערבוב קצר.


מוזגים לכלי מתאים, אפשר להשתמש בכל גודל, או בכמה כלים שונים, זה תלוי בעובי שתרצו לקבל.
בתנור 180 מעלות, לא יותר מחצי שעה! אצלי צריך 25 דק' בערך אבל כל תנור הוא קצת אחר...
צריך להיות קצת רטוב מבפנים!
לחכות בסבלנות שיתקרר ואז לחתוך לריבועים.
ולהינות מהרגע :)

נ ו ע ה



לא יכולתי לבחור, כל התמונות כל כך מגרות!

ישר אחרי האפייה, קצת גבוהה

זה מתאזן יפה אחרי שנותנים לזה לשבת קצת


תגובה 1:

  1. מושחתת!
    טוב, עכשיו אני חייבת לכרסם איזו קוביית שוקולד.

    השבמחק