יום שלישי, 18 בפברואר 2014

פסטה ביתית- רביולי במילוי פטריות יער וגבינות עם רוטב חמאת מרווה

תמיד אמרתי לעצמי שכשאני אכין פסטה לבד אז אני באמת אוכל להגיד שאני במתקדמים..
קראתי לחברה טובה (מעיין תודה!) שכבר עברה את השלב הזה ושתעזור לי לעבור אותו גם (וצריך שמישהו יצלם, וצריך עוד ידיים להתעסקות עם הבצק, בקיצור ממליצה לכולכם לקרוא למעיין גם..)
אז הבאתי מכונת פסטה ידנית (של arcosteel) והרבה מוטיבציה! ואני מוכנה להכין פסטה!
כמה דברים שחשוב להגיד לפני שמתחילים-
1. באמת כדאי לעשות את זה עם עוד זוג ידיים.
2. הפה שלכם יתמלא בריר במשך כל הזמן אז כדי שיהיה משהו נחמד לנשנש בנתיים.
3. זאת תרפיה שאין כמותה.
4. יש התעסקות, אבל זה שווה את זה!




נתחיל במצרכים:
2 ו-1/4 כוסות קמח (שטיבל 9)
2 ביצים גדולות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/3 כוס מים


מניחים 2 כוסות ורבע של קמח במרכז משטח עבודה גדול.
יוצרים חור במרכז ושופכים לתוכו כפית מלח וכף שמן זית. 
פותחים אל תוך החור את הביצים ומתחילים לעבד אותן לתוך הקמח מבלי להרוס את החור. 

מניחים את הבצק בקערה בטמפרטורת החדר, מכסים עם מגבת ונותנים לו לשהות מינימום 20 דקות.






כשהביצים מעורבבות מוסיפים את המים, ומערבבים גם אותם פנימה, בעדינות, עד ליצירת בצק. 
מעבדים את הבצק כ- 10 דקות עד שנעשה אלסטי לחלוטין. 
אם הבצק דביק, מוסיפים קמח. 
אני עבדתי בהתחלה בידיים כדי לערבב קלות ואז העברתי למיקסר עם וו לישה במהירות איטית.



לאחר מכן מחלקים את הבצק ל4-5 עיגולים.מכינים את מכונת הפסטה לפעולה! מצמידים לשולחן, ומתחילים מרמת רידוד 7.
ניקח כל עיגול בתורו, ונרדד על כל רמה בערך 3-5 פעמים עד להגעה לרמת העובי הרצויה. אני הגעתי עד 2 (לפעמים קיצרתי ועשיתי קפיצות של שתיים בין רמות).
ברידוד הראשון ייתכן ותצטרכו לרדד יותר פעמים. אחרי הרידוד הראשון, קפלו את הבצק לשליש והכניסו אותו שוב. לעיתים צריך לחזור על זה מספר פעמים כדי כאילו ללוש עוד קצת את הבצק.
הינה תמונות של מה כן צריך להיות, וממה נרצה להימנע-





את הפסים הארוכים נניח לפנינו, "נצייר" בעזרת מברשת רטובה קווי אורך ורחב בצורה של ריבועים, אנחנו בעצם מרטיבים את קצוות הריבוע של הרביולי כדי שהבצק שיגיע מלמעלה ידבק טוב.
נניח באמצע כל ריבוע קצת מהמילוי (עליו נדבר עוד מעט) ונכסה עם פס נוסף של בצק. נהדק טוב כך שלא יהיו כיסי אוויר. ונחתוך עם סכין את הריבועים ואת השאריות.
את הצורות החמודות בקצוות עושים עם מזלג.





מבשלים במים רותחים בערך 3-4 דקות. זה נהיה מוכן מהר כי זה מאוד דק.
אם נישאר הרבה בצק, אפשר לייבש בצורת דפים ללזניה או בצורת ספגטי להקפיא.
להכנת פסטה טרייה יבשה:מיבשים את האיטריות כ- 3 שעות בתליה על מנת שלא ידבקו. 
מכינים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח- בין 5 דקות ל-8). 
עכשיו בואו נדבר על המילוי:
4 פטריות יער קצוצות
2 שיני שום
300 גר' גבינה-פטה/בולגרית/חמד/קשקבל
מלח פלפל

את הפטריות מקפיצים עם שום כתוש וחמאה וקצת מלח פלפל.
נותנים לזה להתקרר ומוסיפים מלא גבינות.
די פשוט, לא?


עכשיו בואו נדבר על הרוטב:
2/3 מים
10 עלי מרווה
2 גבעולי טימין
50 גר' חמאה
מלח פלפל

מרתיחים את המים עם המרווה והטימין עד שזה מצטמצם יפה.
מוציאים את המרווה והטימין.
מוסיפים חמאה ותיבול.
זה אמור לצאת סמיך.
בהצלחה.




2 תגובות:

  1. תודה. נראה שווה!
    נראה לי שיש שגיאת עריכה קלה: המשפט שמתחיל במילים "יוצרים חור במרכז" אמור לבוא לפני המשפט שמתחיל במילים "פותחים אל תוך החור את הביצים".
    חוץ מזה, שאלה קטנה: יש לך המלצה למכונת פסטה?

    השבמחק
  2. עופר תודה! כנראה כל המשפט קפץ לי. מתקנת..
    אני עבדתי עם מכונה של arcosteel והיא הייתה בסדר גמור. זאת מכונה ידנית, אבל מעבר לזה שהייתי צריכה עוד זוג ידיים לא עבדתי קשה מידי. וחוץ מזאת לא התנסיתי בעוד מכונות... אנסה לברר.

    השבמחק