יום ראשון, 3 במרץ 2013

מרק בצל

מרק איכותי, טעים, עשיר, מדהים, מרגיע, מנחם, מעניין, מושקע..
אפשר להגיד עליו הכל, מרק בצל משגע!!!
קצת דורש הכנה לפניי אבל כבר אמרנו מה אחר כך תגידו על המרק- שווה את זה כל כך!

מכינים מראש ציר מרק (מראש יכול להיות גם חצי שעה קודם או כמה ימים במקרר או מופשר מהמקפיא)
מים, סלרי, גזר, פטרוזיליה, 2 כפות אבקת מרק ואפשר גם כמה חתיכות עוף.

חותכים 6 בצלים לפרוסות. מטגנים עם 3 כפות שמן ו-50 גרם חמאה. נותנים לזה להיטגן ולהתבשל 15 דקות.
מוסיפים כפית מלח וכפית סוכר ונותנים לזה עוד 10 דקות.
כשהבצל שחום זהוב, להוסיף 3 כפות קמח ונותנים לזה עוד 3 דקות.


מוציאים את הירקות מהסיר של הציר ומכניסים את הבצל. נותנים לזה להתבשל על אש בינונית, 30 דקות עם קצת מלח ופלפל.
לפני ההגשה להוסיף חצי כוס יין לבן.
קרוטונים- אני עשיתי לבד בבית מלחם, חתכתי לקוביות פיזרתי תבלינים (מלח פלפל פפריקה) וקצת שמן זית ונתתי לזה להשחים בתנור, ואפשר גם במחבת).
וממליצה לפזר גבינה צהובה מלמעלה.

מעלף!!!!!!!!!!!!!!!!!
נועה.


2 תגובות:

  1. איך מתאים לי עכשיו...
    אולי מחר לארוחת צהריים.
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אני שמחה שעשיתי לך חשק :)
      שלחי לי תמונה או ספרי איך יצא!

      מחק