בשישי האחרון אירחתי את משפחתי בביתי החדש, הכנתי ארוחה סינית מפוארת (שלצערנו הרב לא תזכה לפוסט ולשבחים כי משום מה האייפון החליט להעלים את התמונות...) אבל הקינוח שרד! וזה כבר אומר עליו משהו..
הסוד האמיתי פה הוא שבכלל החלטתי שבגלל שאני כל כך משקיעה באוכל אז בקינוח אני ארמה- שקט, לא שמעתם את זה ממני... כבר היה לי בצק לטארט מוכן במקפיא מהפעם ההיא שהכנתי טארט תאנים (לחצו על המילה כדי להגיע למתכון) אז אמרתי לעצמי שזה יהיה ממש כיף פשוט לשים בפנים מסקרפונה ופטל מעל, אבל אז לא היה מסקרפונה ולא פטל בסופר. אז חשבתי לנסות קרם פטיסייר אינסטנט של מיימונס ומעל מלא פירות. הוחלט!
אבל, כן יש בסיפור הזה אבל מאוד גדול! (אפשר להבין מהכותרת) להגנתי ההוראות על האריזה היו קטנות ולא ברורות ושמתי גם חלב וגם מים במקום או מים או חלב.... התסכול היה נוראי והמשבר היה גדול אבל תוך שתי דקות וכמה צעקות על דני החבר המקסים שלי התעשתתי והכנתי פודינג.
איזה מחמאות ואיזו שמחה! ואפילו נשאר לי מלא סלט פירות לכולם!
בצק לטארט (לשלבים מפורטים עם תמונות והדרכה לחצו כאן!)
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות נדיבות)
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים (בערך חצי כוס)
מערבבים קמח מנופה, אבקת אפייה ואבקת סוכר עם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר עד לקבלת תערובת קמח עם מעט גושים קטנים. מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל וממשיכים את העירבוב, לאט לאט הבצק צריך להתחבר.מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים עוד דקה. מוציאים מהמכונה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים. לא לפחד לקמח אם צריך, הבצק יספוג את זה. לי אין מעבד מזון ועשיתי את כל השלבים בידיים או עם כף ויצא מעולה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפני תחילת העבודה איתו.
ניתן להקפיא את מה שנשאר שיהיה כבר לפעם הבא!
לאחר הקירור ניקח קצת בצק (בערך כף) ונשקיע בתוך תבנית מאפינס, הבצק תופח אז כדאי להדק טוב טוב.
170 מעלות 20 דקות, ממליצה גם להפוך אותם לעוד 5 דקות.
פודינג
המתכון של הפודינג כתוב על האריזה אבל בעיקרון זה שתי כוסות חלב ואבקת הפודינג.
ציפוי גלייז לטארט
עם קצת קצת מים חמים ממיסים ריבה ומורחים עם מברשת על הפירות. כמה שרוצים.
ניתן להכניס כמה שעות מראש ולהשאיר במקרר.
בתיאבון,
נועה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה