יום שלישי, 4 בספטמבר 2012

אגרול לא מטוגן - מפתיע כמה שזה טעים!

אני בחיפושים אחרי מאכלים בריאים יותר, משמינים פחות והכי חשוב שלא יהיו משעממים!
בשישי אחד בלונדון הלכנו לאכול אצל חברים ושם טעמתי לראשונה אגרול לא מטוגן, כן כן לא מטוגן! והיה נורא טעים! אז קודם כל הפוסט הזה מוקדש לשירי שבזכותה נחשפתי למתכון הבא:

למעטפת קונים דפי אורז, אני ממליצה לקנות ריבוע כי יותר קל לקפל ולגלגל.
למלית:
במעבד מזון (כי עם כל הכבוד את העבודה שהוא עושה בחמש דקות גם אם כל היום אני אשב ואחתוך אני לא אצליח לעשות) קוצצים דק כרוב וגזר. שמים במחבת שמן קנולה בכמות יפה ומכניסים הכל שיתחיל להתבשל. מוסיפים גם נבטים, בצל ירוק,  שום וג'ינג'ר. את העוף חותכים לחתיכות קטנות ודקות ומנסים בבישול להפריד אותם שלא יידבקו אחד לשני.
כשהעוף כבר החליף צבע והתבשל נוסיף מלח, פלפל, סויה וצ'ילי מתוק.
* כמויות בסוף הפוסט.
נסדר פינת עבודה-
ניקח מחבת גדולה ויחסית עמוקה ונשים בה מים פושרים.
לידה נשים צלחת גדולה כמשטח עבודה.
לידה צלחת נוספת לייבוש האגרול.
וגם את צלחת ההגשה.

התהליך פשוט מאוד, ניקח דף אורז ונשרה אותו במים בערך דקה כל הזמן להחזיק ולהפוך אותו צד כל כמה שניות, עד שהוא מרגיש רך יותר אבל עדיין שומר על צורתו. נעביר אותו לצלחת עבודה (אם יש מים שעוברים או מים שנותרים בצלחת זה בסדר גמור ואפילו נותן לדף עוד כמה שניות להתרכך סופית. ניקח כף מהמלית ונשים באחד מצידי הדף במרכז (ראו תמונה). נקפל צד ימין, נקפל צד שמאל ונגלגל!
נעביר לצלחת אחרת לייבוש של כמה שניות ואז לצלחת ההגשה.

נגיש מחומם בתנור או מאודה בכלי אידוי מיוחד (כמו דים-סאם) עם רוטב חמוץ מתוק בצד- תענוג!
בתיאבון,
נועה.

אני השתמשתי ב:
2 חזה עוף פרוס
רבע כרוב
4 גזרים
3/4 חבילת נבטים
2-3 בצל ירוק
2-3 שום
2 קוביות ג'ינג'ר של "דורות"
סויה וצ'ילי בנדיבות שיהיה רוטב סמיך וטעים.

3 תגובות:

  1. הי נועה
    אפשר יהיה לטגן את זה?
    הילדים אוהבים "אוכל סיני" דווקא ופחות בריאות?
    עד עכשו הייתי עושה אגרול מעלה פילו!
    לילה טו ב
    דלית

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      אפשר לטגן את זה, אני תמיד מטגנת אותם ברוטב סויה עם מים והם יוצאים מעולים
      מוזמנת לבקר אצלי בבלוג (אוכל טבעוני, אבל בתכלס- טעים בטירוווף) לעוד רעיונות(:

      מחק
    2. אני יודעת שאפשר אבל רציתי להראות שלא חייבים מטעמי בריאות... תודה אשמח לבקר:)

      מחק