יום שישי, 7 בספטמבר 2012

חגיגות תשרי- טארט תאנים

הינה חגיגות חגי תשרי לפנינו וגם אני מפנקת במתכונים טעימים :)
זה מתכון פשוט ומה שטוב בו שהמנות אישיות וקטנות אז אחרי ארוחה כבדה נחמד לאכול משהו מתוק וקטן.

נתחיל בבצק של הטארט-
המתכון של מיקי שמו ניתן לצפות בו כאן.
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות נדיבות)
15 גרם אבקת אפייה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם חמאה
2 ביצים
כפית תמצית וניל
75 גרם שקדים טחונים (בערך חצי כוס)

מערבבים קמח מנופה, אבקת אפייה ואבקת סוכר עם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' חדר עד לקבלת תערובת קמח עם מעט גושים קטנים. מוסיפים 2 ביצים ותמצית וניל וממשיכים את העירבוב, לאט לאט הבצק צריך להתחבר.מוסיפים את אבקת השקדים ומערבבים עוד דקה. מוציאים מהמכונה וממשיכים לעבד את הבצק עם הידיים. לא לפחד לקמח אם צריך, הבצק יספוג את זה. לי אין מעבד מזון ועשיתי את כל השלבים בידיים או עם כף ויצא מעולה.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפני תחילת העבודה איתו.
ניתן להקפיא את מה שנשאר שיהיה כבר לפעם הבא!
לאחר הקירור ניקח קצת בצק (בערך כף) ונשקיע בתוך תבנית מאפינס, הבצק תופח אז כדאי להדק טוב טוב.
170 מעלות 20 דקות, ממליצה גם להפוך אותם לעוד 5 דקות.


נמשיך לתאנים:
נשים בסיר כוס יין אדום, כוס מים, חצי כוס סוכר ושתי כפיות תמצית וניל ונביא לרתיחה, ניתן לצמצם את היין עד כמה שרוצים, בערך רבע שעה. מוסיפים את התאנים חתוכות לעוד 3 דקות ומקררים.
למתכון יותר מתוחכם לתאנים של אהרוני לחצו כאן.



הכנתי עם זה פודינג קצפת אבל תוך כדי הבישול חשבתי שמסקרפונה אפילו יותר יתאים, תנסו וספרו לי איך יצא!
רשום על אריזת הפודינג איך להכין, קחו בחשבון שתצטרכו גם חלב ושמנת מתוקה.

בתיאבון,
נועה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה