קודם כל מזל טוב לקרן נולדה בת מתוקה!
אז ברוח החדשה המתוקה והבריאה! היא החליטה לחלוק איתנו את המתכון שלה לעוגיות שיבולת שועל בריאות וטעימות.
120 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
חצי כפית קינמון
ביצה
3/4 כוס קמח מלא
חצי כפית סודה לשתייה
כוס וחצי שיבולת שועל, קווקאר
חצי כוס צימוקים
רבע כוס שקדים קלופים
(אפשר לשחק עם התוספות, אני שמתי אגוזים במקום שקדים)
במיקסר (עדיף עם מערבב גיטרה) ולמי שאין מיקסר (כמוני!) פשוט לערבב ולערבב... חמאה רכה, סוכר, וניל וקינמון לתערובת יפה ואחידה.
מוסיפים ביצה ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
חלקו את כל התערובת לשניים, וכל חתיכה עיטפו בניילון נצמד, זה צריך להיראות כמו שני נחשים.
את הנחשים נקפיא לשעה.
אחרי שנוציא אותם הם יהיו קשים ונוכל לחתוך עיגולים עיגולים (בעובי 0.5 ס"מ).
אופים על נייר אפייה במשך 11-13 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהתחתית נהיית חומה-זהובה.
לי יצא קצת מתפורר, אז את כל הפירורים אפיתי גם ואכלתי עם יוגורט עיזים ותותים!
יצא מעולה והעוגיות פשוט נטרפו!
בהצלחה!
נועה.
אז ברוח החדשה המתוקה והבריאה! היא החליטה לחלוק איתנו את המתכון שלה לעוגיות שיבולת שועל בריאות וטעימות.
120 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח
חצי כפית קינמון
ביצה
3/4 כוס קמח מלא
חצי כפית סודה לשתייה
כוס וחצי שיבולת שועל, קווקאר
חצי כוס צימוקים
רבע כוס שקדים קלופים
(אפשר לשחק עם התוספות, אני שמתי אגוזים במקום שקדים)
במיקסר (עדיף עם מערבב גיטרה) ולמי שאין מיקסר (כמוני!) פשוט לערבב ולערבב... חמאה רכה, סוכר, וניל וקינמון לתערובת יפה ואחידה.
מוסיפים ביצה ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב.
חלקו את כל התערובת לשניים, וכל חתיכה עיטפו בניילון נצמד, זה צריך להיראות כמו שני נחשים.
את הנחשים נקפיא לשעה.
אחרי שנוציא אותם הם יהיו קשים ונוכל לחתוך עיגולים עיגולים (בעובי 0.5 ס"מ).
אופים על נייר אפייה במשך 11-13 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהתחתית נהיית חומה-זהובה.
לי יצא קצת מתפורר, אז את כל הפירורים אפיתי גם ואכלתי עם יוגורט עיזים ותותים!
יצא מעולה והעוגיות פשוט נטרפו!
בהצלחה!
נועה.
הי נועה
השבמחקמצאתי ששידה ישנה ...
לא ברור אם שווה השקעה ?
מחכה לעצתך
ובינתיים קפה ועוגייה ....