יום רביעי, 14 במרץ 2012

עוגת שמרים שוקולד

נשארו לי שמרים שתיכף נגמר להם התוקף אז ניצלתי את ההזדמנות לעשות משהו שרציתי לנסות כבר מזמן-
עוגת שמרים שוקולד קראנץ'!!!
המתכון הבא הוא של מיקי שמו, אני אוהבת את המתכונים שלו כי יחסית הם לא מלאים בביצים וחמאה אז זה יותר בריא ופחות כבד. וגם יש הסברים באינטרנט.. אז הינה הקישור למתכון של מיקי שמו כולל סרטון:
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=786592 


המרכיבים בתוכנית הם ל-3 תבניות אינגליש קייק ואני מעדיפה להסתפק בשתיים אז הינה המרכיבים לשתי עוגות:

  • 3 ו2/3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 17 גרם שמרים
  • 4 גרם משפר אפייה (הבנתי שניתן להשיג בחנויות אפייה ושיש ל"שמרית" מוצר של שקית שמרים טריים שאליה מצורפת שקית משפר אפייה)
  • 2 ביצים
  • 120 מ"ל מים
  • 2/3 כפית תמצית וניל
  • גרידת 1/4 לימון
  • 115 גרם חמאה
  • 1/4 כפית מלח
  • 500 גרם שוקולד "השחר"
  • חצי כוס אגוזים טחונים
שמים בקערה קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה ומערבבים דקה. 
מוסיפים- ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים לאט עוד 4 דקות.
לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה לאט לאט, כדאי לחתוך אותה לריבועים קטנים ולהכניס אחד אחרי השני, כל התהליך הזה צריך לקחת 7 דקות.
נוסיף קצת מלח ונלוש עוד דקה.
זה הבצק שצריך לצאת לכם, במידה והוא דביקי מידי אפשר להוסיף עוד קמח בלי לחשוש. הבצק הוא גמיש, אחיד ולא רטוב/דביקי.


עכשיו ניתן לבצק התפחה ראשונה במשך 45 דקות.
לאחר ההתפחה הבצק לא אמור לגדול יותר מידי וזה בסדר. מחלקים את הבצק לשתיים, ומכל חלק נכין עוגה.
מרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים שוקולד על כל המשטח ומפזרים אגוזים טחונים. צריך לשים שכבה דקה של שוקולד כדי שאחר כך כשנגלגל הבצק לא יקרע והגלילה לא תהיה עבר מידי.
מגלגלים את המלבן מהצד הארוך יותר. מתחילים בגילגול דק ועדין. התנועה היא בעצם משיכה קטנה אליכם וגילגול. בסוף יש לנו מעין רולדה. בעזרת כריות כף היד נפחוס את הגלילה כפי שבתמונה. עכשיו יש לחתוך בעזרת סכין באמצע ולאורך הגלילה.
את שני הפסים הארוכים נצליב אחד על השני כמו X ובכל צד נמשיך את הצמה.
אתם בטח שואלים את עצכם איך הדבר הארוך הזה יכנס לתבנית? אז כמו שמיקי אומר- זה בצק שמרים, אל תפחדו ממנו! פשוט תרימו את הצמה, תכווצו קצת ותכניסו לתבנית, השאר כבר יסתדר מעצמו.
ניתן לעוגות שלנו התפחה נוספות של 45 דק'-שעה, ושוב זה לא צריך לתפוח יותר מידי וזה בסדר.

לחמם תנור ל170-160 מעלות, למרוח ביצה מעל העוגה כדי לתת צבע שחום ויפה. ולאפות במשך 35-40 דקות.
ניתן אחרי האפייה להבריש מעל סירופ סוכר שנותן ברק וטעם. מרתיחים סוכר ומים ביחס של 1:1, מספיק חצי-רבע כוס. מקררים ומברישים.


וואו איזה עוגה מהממת וגם טעימה!
סוף שבוע נעים, 
נועה.

3 תגובות:

  1. אוי ואבוי , כמה יפה וטעים
    הלכה הדיאטה

    השבמחק
  2. איז'ה מיה איזו נכדה מוכשרת יש לי

    השבמחק
  3. אנונימי20 מרץ, 2012

    soooo good!!!!

    השבמחק