יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

שושני תפוחים וקרם שקדים

זה נורא קל ונורא נורא יפה, כמו שכל מתכון צריך להיות.
המתכון הזה הוא גם דוגמא לנסיונות שלי בשינוי והרכבת מתכונים שכן מצליחים :)
מעודדת גם אתכם להיכנס למטבח ולשחק עם אוכל עד שיוצא משהו טעים, ואם יש לכם מתכון שהרכבתם בעצמכם אשמח לשמוע! כתבו לי כאן

מצרכים:
לבצק
2 וחצי כוסות קמח רגיל
כפית מלח
כפית סוכר
240 גרם חמאה
רבע כוס מים קרים מאוד

לתפוחים
5-6 תפוחי עץ אדומים
חצי כוס סוכר 
חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון

לקרם השקדים
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
3 כפות חלב
*קמח לתוספת במידת הצורך

נתחיל בלהכין את הבצק, הוא גם יצטרך שעה בערך במקרר לפני תחילת עבודה ואז יהיה זמן להכין את התפוחים ואת הקרם.
אז נערבב קודם את היבשים, קמח מלח וסוכר לתערובת אחידה. 
כעת נכניס חמאה קרירה חתוכה לקוביות, יש לערבב עד תערובת פירורית. 
הכניסו רבע כוס מים קפואים וערבבו היטב.
לאחר עירבוב קל התערובת עדיין יחסית פירורית. לחלק לשניים ולשים במקרר להתקרר לפחות שעה. לא לשחק הרבה עם הבצק! הסוד לבצק פריך הוא לא ללוש אותו הרבה ולתת לו להישאר קר.
לאחר שעה הוציאו אותו מהמקרר והכינו לבבות בעזרת חורצן לבבות. הכניסו של 4 לבבות לתבנית קאפקייקס.


בזמן שהבצק מתקרר במקרר נכין את התפוחים וקרם השקדים, נתחיל מהתפוחים כי טוב להם להישאר במיצים שלהם ולקבל טעמים. נפרוס את התפוחים לרצועות דקות במיוחד (זה לא קל אבל קריטי!) נשפוך לקערה על התפוחים החתוכים חצי כוס סוכר, מיץ לימון וחצי כפית קינמון, ערבבו הכל טוב טוב ותנו לזה להישרות. התפוחים צריכים להתרכך ממש, אם זה לא מה שקורה וכבר עברה חצי שעה- פנו לחברכם הטוב המיקרו, זה מה שאני עשיתי! חממו בפולסים של דקה בכל פעם בערך כ-4 דקות עד לריכוך מלא.



הגיע תורו של קרם השקדים!
במעבד מזון נשים שקדים, סוכר ונטחן טוב טוב. נוסיף חמאה רכה חתוכה לקוביות, ונערבב את הכל ביחד. כעת נוסיף ביצה וחלב זה יגרום להכל לקבל מרקם קרמי ועדין. בסוף ניתן להוסיף שתי כפות קמח אם יש צורך וזה נוזלי מידי. ניתן לו להתחבר עם הכל ביחד בכמה סיבובים.
בתוך כל פרח בצק נשים כף של קרם שקדים.

עכשיו יש להכין לכל פרח מילוי תפוחים. קחו 8-10 חתיכות תפוח וסדרו אותם אחד על השני בטור, כך של תפוח נוסף מכסה חצי מהתפוח הקודם. עכשיו גלגלו בזהירות את כל טור התפוחים ומקמו במרכז הבצק.





חחמו תנור מראש ל-170 מעלות. אפו את השושנים 20-30 דקות.אחרי האפייה תנו להם להתקרר מעט ואז פזרו עליהם אבקת סוכר.

מקווה שנהנתם לראות, עכשיו לכו להכין! זה מהנה אפילו יותר :)נועה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה