יום שבת, 24 בינואר 2015

עוגת מייפל

שבת אחר הצהריים, יוצאים לפקל קפה. פוגשים פרות, רואים נוף, שותים קפה ואוכלים עוגה.
עוגת מייפל זאת עוגת הטיולים האולטימטיבית*! ילדים אוהבים אותה, שומרי המשקל לא ירתעו ממנה, ולאוהבי הקפה היא תתאים בול כמשהו מתוק בצד. היא לא נהרסת והיא לא עדינה, היא תשרוד בתיק אבל לא תשרוד מהרגע שתפתחו את הניילון :)
* היא גם העוגה האולטימטיבית לכל דבר בעצם..


מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 וחצי כוס סוכר
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 כוסות קמח תופח (ניתן להמיר ל-2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה)
והמון מייפל :)




כמו כל עוגה בחושה צריך פשוט לערבב הכל ביחד. אבל, ממליצה לפעול על פי הסדר הזה כדי לקבל עוגה אוורירית ונעימה.
נערבב קודם את המרכיבים הרטובים, ביצים, שמן, סוכר וניל, סוכר וגבינה. אחרי שכל אלה מעורבבים היטב להכניס פנימה את הקמח בחלקים, כל פעם שליש כמות, כך הוא מתחבר יותר טוב לתערובת.
לא לערבב הרבה זמן! עוגה בחושה אוורירית צריכה בחישה קלה וקצרה.

לחלק בין שתי תבניות אינגליש קייק. לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכניס את העוגות למשך זמן של כחצי שעה. ברגע שקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה.
בעודה חמה נשפוך מעליה את סירופ המייפל בנדיבות. עושים את הפעולה הזאת כשהיא חמה כי אז המייפל נספג טוב לתוך העוגה.

מחכים שיתקרר קצת ואוכלים בתיאבון!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה