יום רביעי, 21 במאי 2014

עוגת שכבות, קרם ופירות והיא פרווה!

הרבה פעמים מבקשים ממני להביא קינוח פרווה ואני תמיד עושה פרצוץ.
איך משהו בלי חמאה, חלב, יוגורט או שוקולד יכול להיות טעים!?
אז פתרתי את הבעיה, בעיקר כדי שלא יגידו שאני עושה פרצופים :)



חומרים לבצק- (מספיק לשתי עוגות, כלומר ארבע שכבות, אפשר להקפיא אחת)

בין 1/2 ל3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית ת. וניל
2 וחצי כוסת קמח
חצי כפית מלח
3 כפיות א.אפיה
1 כוס מים קרים

נכין שתי תבניות אפיה עגולות נשמן אותן ונפזר מעט קמח.
נתחיל להקציף את השמן ותוך כדי נשפוך כוס סוכר- שימו לב, לאט לאט! 
נפריד ביצים , את החלבונים נשמור בקערה נפרדת להקצפה. ואת החלמונים, אחד אחד לתערובת שעשינו. להקציף היטב אחרי הוספת כל חלמון. ולאחר מכן להוסיף וניל ולהקציף מעט.
בקערה נפרדת נערבב את החומרים היבשים (קמח ,א.אפיה ומלח) נוסיף לתערובת שהכנו קודם רבע מהכמות ושליש מהמים ונקציף במהירות נמוכה. נעשה זאת עד שכל הקמח יכנס לתערובת בעדינות.
כעת נקציף את החלבונים, נוסיף כוס סוכר בהדרגה ונקציף לקצף נוקשה. עכשיו צריך בזהירות ובעזרת שיטת הקיפול נחבר אותו עם התערובת הראשונה שעשינו, בהדרגה! כל פעם רבע מהכמות.
את התערבות נחלק לכמויות שוות בין התבניות - אפיה 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. תנור לחום 180-190.
בתום האפייה ניתן לעוגה להתקרר ואז נחתוך אותה באמצע לשתי שכבות.




לקרם נשתמש בקצפת צמחית של ריצ', היא טעימה ועושה את העבודה. פשוט להקציף לקצף יציב.




ועכשיו לחלק הכיף, למרוח את הקרם בשתי השכבות ולשים פירות, מלא מלא פירות!
אני השתמשתי בפירות יער קפואים שאותם הרתחתי עם כמה כפות נדיבות של סוכר.
ולמעלה שמתי דובדבנים שגילענתי במו ידי וקצת אבקת קסם של פיסטוקים.

בהצלחה!

נ ו ע ה 









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה