יום רביעי, 24 ביולי 2013

קרם פטיסייר

ווואו! מדהימה! אין עלייך! הלוואי היה לי זמן גם! פשששש! נועה-את משהו! 
אלו רק חלק מהמחמאות שקיבלתי פלוס ציון לשבח על קרם הפטיסייר שהכנתי :)
כבר לא היה לי נעים להגיד להם כמה קל זה היה....
כן, נכון, יותר קל לקנות אינסטנט.. אבל הטעם אחר לגמרי! ובאמת שזה שטויות.
הידעת? הפירוש של קרם פטיסייר הוא קרם של האופה (או הקונדיטור) וזה הקרם הפשוט ביותר והבסיסי שאיתו אופים. 
הידעת? שלהכין קרם עם שם מפוצץ ואז לראות את כולם אוכלים בתיאבון רב מספק פי 80 מלערבב אבקה ומים!

אז יאללה, אחרי כל הפירסום שעשיתי לו את חייבים לנסות.
קרם פטיסייר
מצרכים:
1/2 ליטר חלב
6 חלמונים
150 גרם סוכר
4 כפות קמח
לטעם:
1/2 מקל וניל או 3 מקלות קינמון או גרידת לימון או נענע או ....

מה עושים?

מרתיחים את החלב עם התוכן של מקל הוניל ואת המקלות שנותרו אפשר לזרוק פנימה ואחר כך להוציא.
בקערה נפרדת לשים את החלמונים והסוכר וישר לערבב! אך כך יהיה אפשר לעזוב לרגע. מוסיפים את הקמח לקערת החלמונים ומערבבים. שופכים שליש מהחלב לתוך החלמונים כדי לעשות השוואת טמפ'. מביאים את החלב שוב לרתיחה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שהכל מסמיך ומבעבע. זה יהיה מאוד נוזלי ואז פתאום הכל יהיה בסדר וזה יסמיך- אני מבטיחה!
לשים ניילון נצמד ישירות על הקרם או למרוח עליו חמאה (צריך לתת שכבת הגנה כדי שלא ייקרש למעלה), להכניס למקרר בעודו חם. יהיה מוכן בעוד חצי שעה.

* את החלבונים הנותרים לשמור! אפשר עד שבועיים במקרר. ולעשות מהם מרנג- איך להכין מרנג?

חלמונים סוכר וקמח מתערבבים

מוכן להיכנס למקרר


2 תגובות:

  1. קרם מעולה ואפשר לשדרג איתו המון קינוחים. הנה קינוח מנצח וגם עוד פתרונות מה אפשר עשות עם חלבונים הנותרים. סופ"ש נעים

    השבמחק
  2. עכשיו הלינק ששכחתי לצרף :)
    http://lifeyoumake.com/kadaif/

    השבמחק