פיצות פיציות כאלה שכיף לנשנש, מתאים לילדים בחופשה ולאירוח. זה פינגר-פוד מעולה וקל להכנה ("פינגר-פוד" זה אוכל שאוכלים בידיים, בלי צורך במזלג וסכין). אני מאוד אוהבת פינגר-פוד בעיקר כשבאים הרבה אנשים.
* אפשר להכין את המתכון הזה גם כפיצה או שתיים גדולות וגם כאישיות.
מצרכים:
לבצק-
2 כוסות קמח
15 גרם שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות שמן זית
15 גרם שמרים טריים
מעט מלח
2 כפות שמן זית
לרוטב-
2 עגבניות בשלות
200 גרם רסק עגבניות
חצי בצל
4 שיני שום
אורגנו
מלח
פלפל
בזיליקום
תוספות-
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
זיתים, עגבניות, פלפל, פטריות ומה שטעים לכם...
בשלב ראשון נכין את הבצק. נשים את הקמח בקערה ונעשה גומה עמוקה באמצע. נכין חצי כוס מים פושרים ולתוכם נכניס את השמרים. נערבב קלות ונשפוך את התכולה למרכז הגומה ונכסה במעט קמח.
נמתין כעת חצי שעה.
בזמן שאנחנו מחכים זה זמן טוב להכין את הרוטב! הוראות בהמשך.
בזמן שאנחנו מחכים זה זמן טוב להכין את הרוטב! הוראות בהמשך.
עברה חצי שעה? מעולה!
נערבב את הקמח והשמרים, נוסיף מעט מלח ושתי כפות שמן זית. עכשיו הגיע זמן הלישה, צריך ללוש לפחות 10 דקות או להשתמש במיקסר שיעשה לכם את העבודה :)
תצטרכו להוסיף עוד מים עד כחצי כוס תוספת. לטעמי מספיק להוסיף רבע כוס אבל תרגישו את הבצק וכך תדעו. הוא צריך להיות רך אבל לא דביק. הוספה של יותר מידי קמח לעומת זאת תגרום לא להיות קשה וכבד ולא לתפוח יפה.
להשאיר להתפחה כחצי שעה, לפני הלשב הבא של הכנת הפיצות.
להשאיר להתפחה כחצי שעה, לפני הלשב הבא של הכנת הפיצות.
קחו חתיכת קטנה בכל פעם. גלגלו מעט בידיים ורדדו אותה. עשו ככה לכל הפיצות הקטנות עד שהבצק נגמר.
חממו תנור מראש ל-175 מעלות. הכניסו את הפיצות (ללא תוספות בכלל) לאפייה ראשונית של 5 דקות.
לפני |
אחרי |
עכשיו נוסיף את הרוטב, הגבינה והתוספות.
לרוטב- נקצוץ בצל ונטגן אותו עד שיזהיב, נוסיף שום כתוש לקראת סוף ההזהבה של הבצל כי שום נשרף מהר והופך את טעמו למר. נוסיף 2 עגבניות קצוצות דק וניתן להן 5-10 דקות להוציא מיצים ולהתבשל. כעת נוסיף את הרסק והתבלינים. תנו לזה להתבשל ולבעבע מעט על אש נמוכה. 20-30 דקות לכל ההתהליך.
ולתנור על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בערך.
לפני שמכניסים לתנור הינה טיפ לארוח-
לפעמים כשמארחים רוצים להכין דברים מראש, יש הרבה מנות שרוצים להכין וכולן צריכות להיות ישר מהתנור :)
אז את הפיצות מכינים אפילו בבוקר (מניסיון) ומכניסים בפעם השנייה (עם הרוטב והגבינה) על חום של 175 ל5 דקות. זו אפייה ראשונית. לאחר מכן בסמוך להגעת האורחים מכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות על חום נמוך יותר 160 בערך.
בהצלחה!
תהנו :)
נועה
לרוטב- נקצוץ בצל ונטגן אותו עד שיזהיב, נוסיף שום כתוש לקראת סוף ההזהבה של הבצל כי שום נשרף מהר והופך את טעמו למר. נוסיף 2 עגבניות קצוצות דק וניתן להן 5-10 דקות להוציא מיצים ולהתבשל. כעת נוסיף את הרסק והתבלינים. תנו לזה להתבשל ולבעבע מעט על אש נמוכה. 20-30 דקות לכל ההתהליך.
ולתנור על חום של 180 מעלות למשך 10 דקות בערך.
לפני שמכניסים לתנור הינה טיפ לארוח-
לפעמים כשמארחים רוצים להכין דברים מראש, יש הרבה מנות שרוצים להכין וכולן צריכות להיות ישר מהתנור :)
אז את הפיצות מכינים אפילו בבוקר (מניסיון) ומכניסים בפעם השנייה (עם הרוטב והגבינה) על חום של 175 ל5 דקות. זו אפייה ראשונית. לאחר מכן בסמוך להגעת האורחים מכניסים שוב לתנור לעוד 5 דקות על חום נמוך יותר 160 בערך.
בהצלחה!
תהנו :)
נועה
מושלם!
השבמחק