יום שלישי, 14 באפריל 2015

פרוייקט מרתה סטיוארט #6 עוגיות שוקולד ענקיות


ממשיכה עם פרוייקט מרתה סטיוארט בו אני נותנת את הביקורת שלי על ספרי העוגיות והקאפקייקס. 
הפעם עוגיות שוקולד סוכר ענקיות, נראות טוב, קלות להכנה אבל המרקם.. לא לטעמי.
עוגיות יפיפות אלו נמצאות תחת קטגורית עוגיות פירוריות וחוליות (עמ' 119) ואכן לזה יש לצפות. כי גם אם תנסו לאפות אותם כמה דקות פחות הן נועדו להיות עוגיות קשות וחוליות. 


ההכנה די פשוטה וכוללת עירבוב של המרכיבים היבשים. וכמו שמרתה אוהבת, יש לערבב את החמאה והסוכר למרקם אחיד לפי החיבור עם המרכיבים היבשים. לא ניסיתי לשחק עם הכמויות כדי לנסות לפתור את בעיית הקשיחות של העוגיות.. אבל כמו שכבר אמרתי, זה הייעוד שלהן. הייתי ממליצה להכין עוגיות קטנות ולא ענקיות כי כך הם יתאימו יותר לטבילה בקפה או תה.





טיפ נחמד- כדי לעשות את העוגיות ענקיות אפשר להשתמש בכף לכדור גלידה. נסו את המתכון להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס והכינו אותן ענקיות בעזרת הטיפ!

לסיכום, לצערי פחות ממליצה על המתכון הזה אבל בהחלט הספר של מרתה הוא הרפתקאה ואני לומדת המון מכל מתכון. הדבר הבא שאני צריכה להבין הוא במרכיבים גורם להם כל כך להתקשות.. מבטיחה לכם תשובה כשתהיה לי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה