יום שלישי, 26 באוגוסט 2014

מאפינס גזר


כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון לעוגת גזר וכמובן שמיקי שמו מנצח כרגיל.
עוגה שמשלבת ירק זה תמיד נהדר גם לילדים :)



אפשר לעשות עוגה גדולה או מאפינס קטנים.

1 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מים פושרים
2 ביצים 
1.5 כוסות קמח מלא
1.5 כוסות סוכר חום 
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
3 גזרים (כ-400 גרם) מגוררים דק
חצי כוס צימוקים (אפשר גם חמוציות או אגוזי מלך)


מערבבים "רטובים" ו"יבשים" בנפרד- טורפים שמן, מים וביצים בקערה אחת ובקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים.
נאחד את שתי התערובות ונוסיף גזר ואגוזים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית מאפינס או כוסות מאפינס מיוחדות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.‎

תנסו,
נועה








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה