יום שבת, 23 באוגוסט 2014

עוגיות שוקולד מתפוצצות (ומושחתות)

הן מדהימות, הן תשוקתיות, הן מושחתות והן בסך הכל עוגיות... :)
מתכון לאוהבי השוקולד

המתכון הוא במקור של קרין גורן והועבר אליי לפניי שנים רבות ולמעשה כבר 8 שנים לא עשיתי אותן והינה הן עושות קאמבק, וכמה טוב שהן חוזרות!



350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3 כפות חלב
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
אבקת סוכר לציפוי (שקית אחת תספיק)


ממיסים יחד את השוקולד והחמאה, ממליצה מאוד לעשות בן מארי עם כלי נירוסטה וסיר עם מים חמים כי אז השוקולד לא נשרף, בכל מקרה לערבב כל הזמן טוב טוב!
מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה כמה דקות עד שמתקבל קרם יציב. ואז מקפלים את קצף הביצים לתוך תערובת השוקולד המומס.
מקפלים פנימה גם את החלב, אבקת האפייה והקמח לאט לאט. בסוף גם נכניס את השקדים הטחונים.

מתקבלת בלילה נוזלית וזה בסדר. נכסה בניילון נצמד ונעביר למקרר לקירור, מומלץ 4 שעות אבל אני לא באמת התאפקתי והוצאתי הרבה קודם. בעיקר חשוב שזה יתקשה אחרת אי אפשר לעבוד עם זה.
מכינים עיגולים קטנים בעזרת כפית ואצבעות הידיים ומגלגלים באבקת סוכר, טוב והרבה כי חלק נטמע ונמס לתוך הכדור.
נסדר ברווחים גדולים על נייר אפייה (כי זה נמס ומתרחב).
לאפות 8 דקות, 190 מעלות. ולתת לזה להתקרר ולהתייצב!
הן אמורות לצאת רכות ומזכירות בראוניז.

בהצלחה
נועה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה