לבקשת כל מי שטעם ואמר לי- אני רוצה את המתכון!
הינה המתכון לנשיקות מרנג מדהימות וטעימות, לא נדבקות לשיניים ולא מתוקות מידי.
המתכון הוא של אהרוני שמצאתי בעיתון לפני שנים..
אפשר לעשות קטנים, קטנטנים, גדולים ואפילו בקוטר של עוגה שלמה.
מחזיק הרבה זמן בכלי אטום!
המתכון-
הינה המתכון לנשיקות מרנג מדהימות וטעימות, לא נדבקות לשיניים ולא מתוקות מידי.
המתכון הוא של אהרוני שמצאתי בעיתון לפני שנים..
אפשר לעשות קטנים, קטנטנים, גדולים ואפילו בקוטר של עוגה שלמה.
מחזיק הרבה זמן בכלי אטום!
המתכון-
4 חלבונים
1 כוסות סוכר
1/2 כפית חומץ
1 כפיות תמצית וניל
1 וחצי כפות קורנפלור
כמות זו מספיקה לבערך 80 נשיקות.
מקציפים חלבונים במהירות גבוהה 2-3 דקות
מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה, לאט ובזרם דק.
ממשיכים עד שמתקבל קצף נוקשה מבריק וחלק. כל זה לוקח בערך 5-6 דקות
מנמיכים את מהירות ההקצפה למינימום, מוסיפים את כפית החומץ, הווניל והקורנפלור ומערבבים עוד חצי דקה.
אפייה: תנור שחומם מראש ל130 מעלות. כשמכניסים את המרנג להנמיך ל100 מעלות.
אופים 3 שעות, מוציאים (נותנים לזה דקה שתיים להתקרר) וטועמים!
המיקסר החדש בפעולה! |
* כדאי לעשות אותם צבעוניים מוסיפים בסוף כמה טיפות של צבע מאכל- אבל זה לא בריא!
** המרנג הירוקים, אמורים להיות כחולים (לכבוד יום העצמאות) אבל הם איבדו קצת צבע, הסבר למטה.
*** בטעות נרדמתי והמרנג נשאר כל הלילה בתנור, הוא היה מעט שונה אבל לא קרה כלום! אני לא אומרת שכך כדאי אבל אם גם לכם תקרה טעות אז לא צריך להתחיל לבכות :)
נ ו ע ה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה