יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

קובה בורגול בתבנית

כמו שאתם יודעים אני תמיד משתדלת למצוא מתכונים שהם בריאים יותר אבל גם מאתגרים את חוש הטעם.
נזכרתי במתכון שאמא שלי הכינה פעם (שאהרוני הכין פעם...) והיה מעולה!
אז הכנתי גם, וגם היה מעולה!

מתכון קובה בתבנית של אהרוני
לבצק
1 וחצי כוסות בורגול דק (נקרא גם "גרישה")
1/3 כוס קמח
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
מים

למילוי
500 גרם בשר טחון
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
חצי פלפל חריף מנוקה וקצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים
המשך תיבול לפי טעמכם- כמון/קצת קינמון/זעתר וכו'...

לא צריך לבשל בורגול, את הבורגול שמים במים בערך שעה והוא יתרכך בזמן הזה. כמות המים לא חשובה, פשוט הרבה מים, אחר כך מסננים את כל המים החוצה.
כדי להפוך אותו בעצם לבצק מוסיפים את שאר הדברים. לא צריך להוסיף שוב מים הם נועדו רק לרכך את הבורגול.
בורגול בהשרייה

בורגול הופך להיות בצק
נטגן בצל ושנייה לפני שהוא זהוב נשים שום קצוץ (כי שום נשרף מאוד מהר ואז הופך להיות מר).
נכניס את הבשר, נתבל ונוסיף את כל שאר התוספות. את הצנוברים מומלץ לקלות קודם במחבת ללא שמן.

נעבוד בשכבות- שכבת בצק בורגול, לשטח ולהצמיד אותו היטב. אחר כך לשים את כל תערובת הבשר ומעל עוד קומה של בצק בורגול.

נכניס לתנור 180 מעלות לחצי שעה פלוס-מינוס. קחו בחשבון שהכל מבושל כבר, זה רק צריך לתפוס חום ולהתחבר.
לא צריך להיות מאוד זהוב למעלה כי אז הבורגול למעלה מתקשה וזה פחות נעים לאכילה.
ממליצה להגיש עם טחינה ביתית וסלט ערבי קצוץ.
בתיאבון!
נועה.
אני הכי אוהבת תמונות כאלה!

תערובת הבשר

מוכן! בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה