יום חמישי, 13 בדצמבר 2012

לזניה חברים! לזניה!

נמאס לכם להכין בולונז כל השבוע? לא יודעים לעשות משהו אחר? רגילים לטעמים? יש לכם כבר את המצרכים בבית?
אבל רוצים שינוי!?
איך להכין לזניה? בדרך אליכם!


נכין קודם את תערובת הבשר. זה בדיוק כמו להכין תערובת לבולונז-
1 בצל קצוץ
2-5 שיני שום
500 גרם בשר טחון
3-5 עגבניות
200 גרם רסק עגבניות
מלח
חצי כפית סוכר
פלפל
אורגנו
בזיליקום
פלפל חריף- למי שאוהב
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
רבע שורש פטרוזיליה

מטגנים בצל עד להזהבה, בשניות האחרונות מוסיפים את השום (בטיגון יתר הוא נהיה מר). מוסיפים את הבשר עם קצת מלח ופלפל ומבשלים אותו (אם הוא נדבק ניתן להוסיף קצת מים) עד שהוא כבר לא ורדרד.
חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות, ניתן גם להוריד את הקליפה מראש לחצו כאן כדי ללמוד איך!
נותנים לעגבניות פשוט להתבשל עם קצת מלח וסוכר כדי שהן יוציאו את כל המיצים שלהן (זה ייקח כמה דקות, סבלנות).
עכשיו נוסיף את הרסק, פלפל, אורגנו ובזיליקום (אם הם טריים עדיף להכניס לקראת סוף הבישול) ואפשר גם פלפל חריף!
מומלץ מאוד להוסיף גזר, סלרי ושורש פטרוזיליה מה שיש בבית!
להוריד לאש נמוכה- בינונית ולתת לזה לשבת 20-60 דקות. כשזה מתבשל הרבה זמן, זה נותן לטעמים להתחבר יותר טוב.\
כשהעגבניות מסיימות להוציא ת'מיץ!

אחרי בישול ארוך הכל נהיה סמיך 
נסדר בתבנית מלבנית את דפי הלזניה, אני קונה יבשים. אם התבנית שלכם קצת מעוגלת בפינות אפשר בעדינות לשבור קצת את הדף כך שיתאים לתבנית.
נעבוד בשכבות- שכבה דפי לזניה, שכבה של תבשיל בשר, שכבה של דפי לזניה, שכבה של תבשיל בשר, שכבה של דפי לזניה, שכבה של רוטב בשמל.
רגע, מה זה רוטב בשמל?!
רוטב בשאמל (בצרפתיתSauce Béchamel) הוא רביכה שעשויה מקמח מטוגן בחמאה ומבושל בחלב. סמיכות הרוטב משתנה בהתאם ליחסי החלב והקמח. נהוג להוסיף לרוטב מלח ותבלינים כמו פלפל ואגוז מוסקט. רוטב בשאמל מכונה גם רוטב לבן והוא מהווה רוטב מרכזי במטבח הצרפתיהרוטב מוזכר לראשונה בספר Le Cuisinier François מאת השף פרנסואה פייר לה וארן אשר פורסם בשנת 1615. הרוטב נקרא על שם המרקיז לואי דה בשאמל על מנת לכבד את המרקיז. 
המידע נלקח מויקיפדיה. מקווה שהסיפור על המרקיז הוא נכון :)
רוטב בשמל
נמיס 30 גרם חמאה ונוסיף רבע כוס חלב, לאט לאט מוסיפים גם קמח וכל הזמן מערבבים. המרקם צריך להיות סמיך. מתבלים במלח, פלפל ואפשר גם אגוז מוסקט.
אם שמתם יותר מידי חלב- לא נורא! תוסיפו קמח.
אם שמתם יותר מידי קמח- לא נורא! תוסיפו חלב.

שופכים את הבשמל מעל הכל ומפזרים גבינת פרמז'ן או צהובה.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות ל30-50 דקות עד שהגבינה למעלה משחימה והדפים מתרככים (אפשר להכניס סכין ולראות אם עובר עד הסוף).

בתיאבון!
נועה.
רוטב בשמל

רואים שהוא סמיך?

הלזניה כשיצאה מהתנור

2 תגובות: