500 גרם עוף/הודו/בשר טחון (אפשר גם חצי חצי)
1 בצל מגורד
פטרוזיליה/כוסברה קצוץ דק
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם או פרוסת לחם רטובה וסחוטה
מלח
פלפל
ואפשר גם תבלין לקציצות
את התערובת נערבב ונמעך עם הידיים ונכניס בהן גם הרבה אהבה :)
ניקח גוש קטן, בערך כמו כדור פינגפונג, נמעך אותו בעזרת שתי כפות הידיים כדי להוציא נוזלים ולדחוס ונתחיל לסובב את הידיים ליצירת כדור.
להרתיח בסיר מים עם כפית או שתיים של כורכום ולתת לזה לבעבע בעדינות במשך 30 דקות.
בנתיים נתחיל להכין את הרוטב-
לרוטב
2-3 שיני שום
בצל
2-3 עגבניות
300 גרם רסק (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
שעועית ירוקה
מלח, פלפל, פפריקה, 2 כפות אבקת מרק עוף, כמון
נטגן בצל ושום ואז נוסיף את הרסק והעגבניות (מומלץ להוריד לעגבניות את הקליפה לחצו כאן כדי לראות איך) נוסיף את התבלינים והשעועית המופשרת וניתן להתבשל לבד עם הרוטב בערך 15-20 דקות על אש בינונית-נמוכה.
לאחר מכן נוסיף את הקציצות וניתן להם גם להתבשל קצת ברוטב על אש נמוכה מאוד.
אני אוהבת לאכול עם אורז אבל אפשר גם עם קוסקוס, בורגול, קינואה, פסטה וכו'....ובתיאבון,
נועה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה