והפרוייקט ממשיך, פרוייקט מרתה סטיוארט בו אני נותנת לכם את החוויות שלי מהכנת המתכונים מספרי הקאפקייקס והעוגיות של מרתה סטיוארט. בנתיים נורא כיף, אלו ספרים מרתקים ולימודיים ממש. יש בהם הסברים מפורטים לא רק על מתכונים אלא גם על טכניקות עבודה שונות, חומרי גלם, כלי אפייה ועוד. מאוד ממליצה!
אז הפעם בחרתי את מיני קאפקייקס הצ'אי שמופיעים בספר הקאפקייקס. התחשק לי משהו בין עוגה לעוגייה וזה בדיוק מה שקיבלתי!
למעשה כמעט כל קאפקייקס יכולים להיות גם מיני ובמקרה הזה אני מבינה למה בחרו להציג את המתכון הזה כך.
השלב הכי כייפי היה להכין את התבלינים!
מלח, פלפל שחור, קינמון טחון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר יבש טחון, הל טחון, וציפורן טחון.
לא היה לי הל טחון אבל היה לי הל- אז טחנתי אותו :) פתחתי את הקליפה וטחנתי את הזרעים השחורים שהיו בפנים. אני הכנתי חצי מכמות המתכון והל אחד הספיק.
גם ג'ינג'ר יבש טחון לא היה לי אבל היה לי במקפיא- אז הוצאתי חצי קובייה שהפשירה לאט לאט.
בדיעבד אני חושבת שהייתי שמה אפילו יותר מכמות התבלינים כדי שהארומה תהיה חזקה יותר.
*דרך אגב בשלב הזה ממליצה לכם להוציא כבר מהמקרר את החמאה והביצה להפשרה בטמפ' החדר.
ועוד הכנה קטנה לפני שמתחילים.. מרתיחים חלב ואז מכניסים אליו שקיק תה שחור (לא היה לי בדיוק תה שחור אז זרמתי עם מה שיש בבית) ונותנים לו להשרות כ-15 דקות.
התהליך מאוד קל. זו בלילה בחושה שמתחילה מחמאה וסוכר, אחר כך הוספה של יבשים ורטובים בזה אחר זה במנות קטנות. אני ממליצה לנהוג כך בכל מתכון של עוגה בחושה, כלומר לערבב את הרטוב והיבש בשלבים ולא בבת אחת מכיוון שכך העירבוב יותר אחיד.
הקאפקייקס תפחו לי יותר מידי אז תשימו אפילו רק עד חצי גובה המנג'ט ולא שלושת רבעי כמו שכתוב בספר.
נורא התאים הקרם שהם הציעו- חלב מרוכז- אך לא היה לי מרכיב חשוב...חלב מרוכז... ונאלצתי להמציא אלטרנטיבה אחרת. לדעתי התאים נורא סילאן ואחרי שהקאפקייקס הצטננו מעט שפכתי בעזרת כפית על כל אחד קצת סילאן שנספג פנימה במהירות והשלים את המראה והטעם.
אלו קאפקייקס דחוסות ולכן מאוד מתאימות כמיני קאפקייקס. תהנו!
אז הפעם בחרתי את מיני קאפקייקס הצ'אי שמופיעים בספר הקאפקייקס. התחשק לי משהו בין עוגה לעוגייה וזה בדיוק מה שקיבלתי!
למעשה כמעט כל קאפקייקס יכולים להיות גם מיני ובמקרה הזה אני מבינה למה בחרו להציג את המתכון הזה כך.
השלב הכי כייפי היה להכין את התבלינים!
מלח, פלפל שחור, קינמון טחון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר יבש טחון, הל טחון, וציפורן טחון.
לא היה לי הל טחון אבל היה לי הל- אז טחנתי אותו :) פתחתי את הקליפה וטחנתי את הזרעים השחורים שהיו בפנים. אני הכנתי חצי מכמות המתכון והל אחד הספיק.
גם ג'ינג'ר יבש טחון לא היה לי אבל היה לי במקפיא- אז הוצאתי חצי קובייה שהפשירה לאט לאט.
בדיעבד אני חושבת שהייתי שמה אפילו יותר מכמות התבלינים כדי שהארומה תהיה חזקה יותר.
*דרך אגב בשלב הזה ממליצה לכם להוציא כבר מהמקרר את החמאה והביצה להפשרה בטמפ' החדר.
ועוד הכנה קטנה לפני שמתחילים.. מרתיחים חלב ואז מכניסים אליו שקיק תה שחור (לא היה לי בדיוק תה שחור אז זרמתי עם מה שיש בבית) ונותנים לו להשרות כ-15 דקות.
התהליך מאוד קל. זו בלילה בחושה שמתחילה מחמאה וסוכר, אחר כך הוספה של יבשים ורטובים בזה אחר זה במנות קטנות. אני ממליצה לנהוג כך בכל מתכון של עוגה בחושה, כלומר לערבב את הרטוב והיבש בשלבים ולא בבת אחת מכיוון שכך העירבוב יותר אחיד.
הקאפקייקס תפחו לי יותר מידי אז תשימו אפילו רק עד חצי גובה המנג'ט ולא שלושת רבעי כמו שכתוב בספר.
נורא התאים הקרם שהם הציעו- חלב מרוכז- אך לא היה לי מרכיב חשוב...חלב מרוכז... ונאלצתי להמציא אלטרנטיבה אחרת. לדעתי התאים נורא סילאן ואחרי שהקאפקייקס הצטננו מעט שפכתי בעזרת כפית על כל אחד קצת סילאן שנספג פנימה במהירות והשלים את המראה והטעם.
אלו קאפקייקס דחוסות ולכן מאוד מתאימות כמיני קאפקייקס. תהנו!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה