יום ראשון, 17 במאי 2015

ריבת תות שדה

רגע לפני שהם נעלמים לנו לשנה שלמה... ועכשיו כשהמחיר שלהם הגיוני. זה הזמן לריבת תותים!
עשינו כמה ניסיונות.. יותר נכון חן עשה כמה נסיונות :) והגענו להרבה מסקנות בנוגע לריבה. אז קודם נדבר על המתכון ואחר כך המסקנות..


מתכון:
900 גרם תותים
450 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון קטן
קמצוץ מלח


נשטוף וננקה את התותים מהעלים שלהם.
נשים בסיר את התותים, הסוכר, הלימון והמלח.
נתחיל לחמם על אש בינונית- גבוהה ובעזרת מועך (כמו לפירה) נמעך מעט את התותים, בכל מקרה במהלך הבישול התותים ימשיכו להתרכך.









מערבבים כל הזמן ומחכים לרתיחה. תנו לזה לבעבע ולהעלות קצף. אפשר מידי פעם להוריד מעט קצף בעזרת כף אך זה לא הכרחי. המטרה כעת היא לחכות שהריבה תגיע למצב הצבירה הרצוי ולא תהיה נוזלית מידי. כל התהליך לוקח 20-30 דקות.
ישנן שתי שיטות כדי לדעת האם הריבה מוכנה:
* מבחן הכף- קחו כף מעץ והכניסו אותה לתבשיל החם, ואז תרימו את הכף מעל הסיר. אם השאריות מטפטפות בלי הפסקה זה עדיין לא מוכן. כאשר יש כמה טיפות שיורדות ואז הטיפות נעצרות ולא מטפטפות למטה זה אומר שהריבה התייצבה מספיק.



* מבחן הצלחת- שימו כפית מהתבשיל על צלחת קפואה (יש להכין כמה צלחות קטנות מראש במקפיא, כחצי שעה מראש זה מספיק). תעבירו אצבע במרכז הריבה, אם נוצר פס והריבה לא חוזרת חזרה זה מוכן. המטרה כמובן היא לראות אם הריבה כבר לא נוזלית.



לפני הכנת הריבה לצנצנות יש לחטא אותך לפני, אל תעשו את השלב הזה מראש, יש לעשותו ברגע שהריבה מוכנה.
נכניס את הצנצנות לסיר עם מים רותחים, אפשר לתת לרתיחה להתבצע במהלך הכנת הריבה. נוציא את הצנצנות בזהירות ונכניס לתוכן את הריבה החמה. ניתן לזה להתקרר ואז נסגור את המכסה.





מסקנות:
1. חייבים להשתמש בסיר גבוה ורחב שיש לו תחתית כבדה (תחתית עבה יותר מסיר רגיל). התותים במהלך הבישול יוצרים קצף שיותר ממכפיל את הכמות ההתחלתית, והתחתית העבה היא כדי למנוע הידבקות של התבשיל לתחתית או חס וחלילה שלא יישרף.
2. אי אפשר להפחית בסוכר, זה פשוט גורם לריבה להיות דלילה יותר, ולהידמות לרוטב תותים מאשר לריבה.
3. ישנם מתכונים שמוסיפים בהם וניל, אנחנו ממש לא אהבנו. זה משנה את הטעם של התותים ומשאיר טעם לוואי משונה.
4. מומלץ לשים בצנצנת שיש לה וואקום או גומי מסביב.
5. תכינו הרבה, כולם ירצו לטעום :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה