יום שבת, 18 באוקטובר 2014

פויקה של גלעד

פויקה זה תבשיל שמכינים בבישול ארוך ובסיר מיוחד, בתוך גחלים של מדורה.
בעיקרון מכניסים מלא דברים ביחד ואיכשהו זה יוצא טעים :)
בירה, צ'ילי, קולה, טריאקי, סויה, דלעת, כרישה, תפוח אדמה, אורז, פתיתים והרשימה עוד ארוכה.....
אח שלי אלוף בלהכין פויקה!! ולאחר הרבה נסיון הוא הגיע למתכון המנצח שלו. אנחנו עשינו מדורה בגינה של אמא שלי אבל בדרך כלל יוצאים לשטח לעשות מדורה :)


חצי כוס שמן קנולה
ליטר מים
3 בצל לבן גדול
1 בצל סגול (בשביל טיפה טעם וקצת אווירה)
3 דלעת ערמונים חתוך לפרוסות עבות
8 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
2 בטטה חתוך לקוביות
2 תפוח אדמה חתוך לקוביות
קופסת פטריות שמפניון
2 וחצי קילו חזה עוף/ פרגיות חתוך לקוביות 4X4
2 שקיות פתיתים
1 בקבוק קולה
חצי בקבוק צ'ילי מתוק
חצי בקבוק טריאקי
מלח
פלפל
פפריקהה אדומה
תבלין צ'ילי חריף (לאוהבי חריף מעודן)
צ'ילי יבש גרוס חצי כפית
אגוז מוסקט חצי כפית

**** כמות לסיר של 8 ליטר, מספיק לעשרה אנשים בערך ****


חופרים בור קטן ובו מכינים את המדורה, עד שיש גחלים חמים מאוד שיספיקו להיקף הסיר. המטרה היא שכל הבור יהיה מלא גחלים.



שמים את הסיר על הגחלים.
בתוך הסיר שמים שמן שיספיק לטיגון קל של 4 בצלים. לצרוב מעט את הבצל כך שיהיה רך וזהוב, הוא לא צריך להיות ממש מטוגן אלא רק להוציא טעם טוב. מוסיפים את העוף/הבשר ונותנים לו רק להיצרב, את הבישול הוא ימשיך אחר כך עם שאר המרכיבים.



בזמן הצריבה שמים מלא תבלינים וגם את הקולה, הטריאקי והצ'ילי המתוק.
נותנים לזה שתי דקות ואז מוסיפים את המים ואת הירקות.
חשוב להבין לגביי הקולה, שימו קודם חצי בקבוק וחצי מכמות המים, בדקו את הטעם ולפי זה תוסיפו. טעם הקולה מאוד דומיננטי ואנחנו רוצים שהתבשיל יקבל עוד טעמים חוץ מקולה ולכן מוהלים במים.
נשים את הירקות בהדרגה, קודם את הקשים (גזר, דלעת ערמונים, תפוח אדמה ובטטה).






נותנים להתבשל עד שהירקות מתרככים, לוקח בערך חצי שעה. מידי פעם לפתוח את המכסה ולערבב אבל בעיקרון לשמור על זה סגור.
עכשיו נוסיף את הירקות העדינים, במקרה שלנו פטריות.
מחכים 5 דקות ואז מוסיפים את הפתיתים, מערבבים, ונותנים לזה עוד 5 דקות.
זהו, התבשיל מוכן!
מומלץ לתת לפויקה את הזמן שלו, ולא לתזמן את זה, אבל זה ייקח בין שעה לשעתיים תלוי בגורמים רבים כמו סוג הירקות, עם בשר או בלי, גודל הסיר וכו'. מטבלים כל הזמן! טועמים ובודקים, מוסיפים ומשנים עד שמגיעים לטעם הרצוי.
להגשה מומלץ לפזר מעל הצלחת בוטנים ופטרוזיליה קצוצה.

בהצלחה!
טיפ למי שעושה מדורה בבית- מאוורר






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה