יום שישי, 28 בספטמבר 2012

עוגיות שושנים!

היי חברים,
לפי כמות הכניסות ביום כיפור אני מבינה שהייתם מאוד רעבים :) שמחה שבחרתם לבלות את היום הזה איתי!

עוגיות שושנים זה נוסטלגיה בשבילי, מאז ומתמיד אנחנו מבקשים שאמא שלי תכין לנו והיא עושה חצי פרצוף כי הבצק "נורא בעייתי" וזה מתכון "נורא מסובך" אז למדנו לבקש רק באירועים מיוחדים.
אז עכשיו השרביט הועבר אליי, והיום אחר הצהריים אמא שלי ואני הכנו ביחד את העוגיות.
והאמת יצאה לאור! הבצק נהדר, המלית פשוטה, ותוך 16 דק' העוגיות מוכנות!
אני שמחה שהתיק שלקחתי לא באמת כזה כבד, אבל אולי כדאי שנשאיר בינינו את האמת והמיסתורין שמאחורי העוגיות.. עוד יבקשו שאני אכין אותן כל הזמן!!!


אתם צריכים-
לבצק:
1 חבילה של קמח אוסם (קמח תופח באריזת 350 גרם/ או 2 וחצי כוסות)
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת מידי עד שמתפרקים השומנים)
1 שמנת חמוצה
4 חלמונים
2 כפות סוכר
למלית:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חבילת פודינג אינסטנט וניל

בואו נתחיל מהבצק!
בקערה נשים את החמאה ונמיס אותה קצת במיקרו, על זה נוסיף את הקמח, סוכר, שמנת וחלמונים. ונערבב טוב טוב!
ניתן לזה לנוח שעה במקרר.
את החלבונים השארתי בנתיים בחוץ כי עדיף להקציף אותם כשהם בטמפ' החדר.
קצת לפני שנגמרת לנו השעה, נכין את המלית- נקציף את החלבונים ולאט לאט נכניס לתוך ההקצפה כוס סוכר ולבסוף את אבקת הפודינג. עד שיש לנו מלית חזקה ויפה.

עכשיו נוציא את הבצק, עם ידיים מקומחות ניצור 4 כדורי בצק. לכל כדור נבצע את אותה פעולה-
נקמח משטח עבודה ומערוך, נרדד את הבצק למלבן דק. נמרח בצורה אחידה על כל הבצק כרבע מכמות המלית.
מגלגלים בעדינות עם קצות האצבעות מהחלק הרחב של המלבן עד ליצירת גליל ארוך, חותכים כל 2-4 ס"מ (לפי ראות עיניכם) ומניחים על נייר אפייה (כמובן את "הפרח" למעלה).
16 דק' 175 מעלות בערך.

מ ד ה י מ ו ת !
וזה הסוד הקטן שלנו....

נועה.



בקרו בדף הפייסבוק!
הלינק למטה :)

3 תגובות:

  1. היי נועה, 1 חמאה הכוונה ל 100 גרם או 200 גרם? תודה. בלוג מקסים דרך אגב :)

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו צודקת! פיספסתי :)
      200 גרם חמאה. מתקנת עכשיו!

      דרך אגב, אפשר לתת לבצק להיות במקרר גם יום שלם אם אין לך זמן...

      בהצלחה! שלחי לי תמונה של העוגיות שיוצאות לך!

      מחק
    2. המון תודה :)

      מחק