פתאום היה לי חשק לעשות עוגה עם אפרסקים, אבל לא היה לי כוח/זמן להרבה התעסקות, אז מצאתי עוגת אפרסקים בחושה וקלה אבל עם טוויסט שהופך אותה לוואו אמיתי!
המתכון הוא של אהרוני ותוכלו לראות אותו מכין את זה בעצמו אם תלחצו כאן.
- 270 גרם חמאה רכה
- 250 גרם אבקת סוכר
- 4 ביצים
- כפית וניל
-1 וחצי כפית אבקת אפייה
- 300 גרם קמח
- 6 אפרסקים חצויים
מקציפים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל (למי שיש מיקסר עם וו גיטרה שישתמש בזה).
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר.
נתחיל לעבוד בנתיים על האפרסקים. נחתוך לחצי ונוציא את הגרעין.
נשים במחבת 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל. לאחר שהחמאה תימס, נזגג את האפרסקים במשך 5-10 דקות.
המתכון הוא של אהרוני ותוכלו לראות אותו מכין את זה בעצמו אם תלחצו כאן.
- 270 גרם חמאה רכה
- 250 גרם אבקת סוכר
- 4 ביצים
- כפית וניל
-1 וחצי כפית אבקת אפייה
- 300 גרם קמח
- 6 אפרסקים חצויים
מקציפים את החמאה, הסוכר ותמצית הוניל (למי שיש מיקסר עם וו גיטרה שישתמש בזה).
מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר.
נתחיל לעבוד בנתיים על האפרסקים. נחתוך לחצי ונוציא את הגרעין.
נשים במחבת 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר וכפית תמצית וניל. לאחר שהחמאה תימס, נזגג את האפרסקים במשך 5-10 דקות.
מורחים חמאה בתבנית לא מתפרקת ובוזקים סוכר על הכל.
נסדר את האפרסקים בתוך התבנית, כלפי מטה או מעלה, זה לא משנה.
נשפוך לתוך התבנית את התערובת של העוגה שהכנו מקודם.
נכניס לתנור ל-180 מעלות 45-60 דקות לפי הצורך, עד שקיסם יוצא יבש.
אחרי שהעוגה מוכנה תנו לה להתקרר חצי שעה עד שעה מפני שהעוגה כבדה ומלאה בפרי וכדי להפוך אותה צריך שהיא תתייצב. ואז להפוך!
ותראו איזה עוגה מהממת ומרשימה יצאה לכם!
וכמה טעימה....
נועה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה