יום שבת, 16 ביוני 2012

מאפינס וניל דובדבן ומאפינס בננה שוקולד

חברה טובה שלי טסה לחול לתקופה ארוכה ועשתה מסיבת פרידה וכמובן שגם בישבילי זאת סיבה למסיבה להכין משהו טעים ומדהים ולהמם את כולם!
אבל בתור לומדת/עובדת אין לי הרבה זמן... ולכן החלטתי להכין מאפינס.. הרבה מאפינס!
ההגשה אסתטית ויפה, כל אחד מקבל עוגה אישית, זאת עוגה בחושה אז פשוט זורקים הכל לקערה וזהו- צריכים עוד סיבות טובות למאפינס?!
המתכון הראשון הוא המצאה קטנה שלי בשילוב מתכון של מיקי שמו-

מאפינס דובדבן ווניל

120 גרם חמאה
180 גרם סוכר (קצת פחות מכוס)
2 ביצים
210 גרם קמח (כוס וחצי)
6 גרם סודה לשתייה
60 גרם שמנת חמוצה (קצת פחות מחצי מיכל)
20 דובדבנים או בערך חצי כוס







מכניסים למיקסר או מתחילים לערבב ידנית את החמאה, רכה לא מומסת! עם הסוכר. לאחר שיש תערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.

מוסיפים את הקמח, מנופה כמובן להוספת אווריריות, וסודה לשתייה.
לאחר מכן נוסיף את השמנת החמוצה ונערבב אותה טוב פנימה.
נוציא לדובדבנים את הגרעין, נחתוך לאורך (כמו שנחתוך שזיף או אפרסק) נוציא בעדינות את הגרעין ונחתוך לחצי  את החצאים, סך הכל כל דובדבן נחתך לארבע.

את התערובת נשפוך לתוך תבניות מאפינס, בערך כף וחצי לכל קערונת. ניתן לקנות מנג'טים (הנייר שלפעמים עוטף מאפינס) ולשים בתוך התבנית ולאפות את המאפינס ישירות בתוך המג'טים. אני אופה בתבנית סיליקון עם מסגרת ברזל, ומשמנת את התבנית לפני כל שימוש. יוצא נהדר!
ולתנור ל15-20 דקות בחום 180 מעלות.

יוצאים בין 15-18 מאפינס.
*************************************************************************************************

מאפינס בננות ושוקולד

המתכון זהה, שימו לב לתוספות שמשתנות-
120 גרם חמאה
180 גרם סוכר (קצת פחות מכוס)
2 ביצים
210 גרם קמח (כוס וחצי)
6 גרם סודה לשתייה
60 גרם שמנת חמוצה (קצת פחות מחצי מיכל)
240 גרם בננות מעוכות (3 בננות)
חצי חבילה שוקולד צ'יפס

התהליך זהה, 

מכניסים למיקסר או מתחילים לערבב ידנית את החמאה, רכה לא מומסת! עם הסוכר. לאחר שיש תערובת אחידה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה.
מוסיפים את הקמח, מנופה כמובן להוספת אווריריות, וסודה לשתייה. לאחר מכן נוסיף את השמנת החמוצה ונערבב אותה טוב פנימה.
נוסיף את הבננות המעוכות והשוקולד צ'יפס ונערבב טוב.
נמזוג לתבנית מאפינס כאמור במתכון הראשון.

**************************************************************************************************
עכשיו רק צריך לסדר להגשה, אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר וכמה דובדבנים לקישוט. או עיגולי בננות ושוקולד צ'יפס המרמזים על מה יש בפנים!

אירוח קל ומהנה,
ובתיאבון!

נועה.
אבא שלי נהנה ממאפינס בננה שוקולד!
מוזמנים להיכנס לאתר שלו :)
www.stukalin.com





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה