יום ראשון, 13 במאי 2012

פוקאצ'ה!!!!!

יש! אחרי הרבה נסיונות והרבה מתכונים מצאתי את המתכון המנצח לפוקאצ'ה! 
תוך שעה וחצי יש לכם ארוחת ערב של ממש, ניחוח מאפה בכל הבית ותיהיו בטוחים שתיהיו שבעים ומרוצים!
אז כרגיל המתכון המנצח הוא של מיקי שמו, תוכלו למצוא את הסרטון שלו בקישור הבא- http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=853664


מה אנחנו צריכים?
קילו קמח (עדיף קמח לחם אבל לי יצא יופי גם עם קמח רגיל)
600 מ"ל מי ברז רגילים
25 גרם שמרים
קצת מלח
2-3 כפות שמן זית
ועל תוספות ארחיב בהמשך :)


לעבודה!
נתחיל מלערבב את הקמח (המנופה!) ואת המים במשך 3 דקות במהירות איטית.
לאחר מכן נוסיף את השמרים ונלוש עוד 7 דקות במהירות איטית. אם אתם משתמשים בשמרים שמגיעים בקובייה אפשר להמיס אותם קודם עם קצת מים פושרים כדי שיהיה קל לשלב בבצק.
נוסיף כפית בערך של מלח ונלוש עוד דקה.
ולבסוף נוסיף 2-3 כפות שמן זית ונלוש עוד דקה.


לי, כמו לרבים אחרים, אין מיקסר (אהמ אהמ מתנה ליום הולדת שנה הבאה, תודה.) ולכן אני לשה הכל ביידים! כבוד! אבל גם קשה מאוד, ולכן כדי לעשות את זה נכון ולא להתאמץ סתם.
קודם כל התחושה היא כמו לקפל את הבצק לתוך עצמו, במעיין תנועה סיבובית, עושים את זה בשביל להכניס אוויר לשמרים כדי "שיעבדו" טוב יותר. 
נעבוד בשלבים:
1. לקפל, כלומר להביא אלינו, את הקצה הרחוק מאיתנו-


2. לדחוף עם כריות כף היד קדימה-
דמיינו גל שמגיע לחוף, הוא אוסף את החול מלמעלה ואז לוקח אותו חזרה לים. 
עכשיו דמיינו שהידיים שלכם זה הגל והחול זה הבצק :)


יופי יש בצק! והוא הולך לתפוח במשך שעה. מכוסה במגבת נקייה. במקום חמים ונעים...
לפני התפיחה


אחרי התפיחה
כמו שאתם רואים הבצק יחסית לא תפח הרבה וזה בסדר.


תתכוננו, עוד 15 דקות יש פוקאצ'ה חמה ומוכנה ...


נחלק את הבצק למספר הפוקצ'ות שאנחנו רוצים. בערך 8-9 לקילו קמח. את הבצק חותכים בעזרת סכין גדולה או חותכן מפלסטיק.
וכל חתיכה נעצב בעדינות (יש חתיכות שלא צריך לגעת בכלל) למלבן מעוגל וחמוד.

עכשיו בכל חתיכה נטפל באופן הבא- קצת מתיחה באוויר, ואז נניח אותה על גבי משטח העבודה ובעזרת האצבעות נעשה שקעים לאורך כל הדרך וכך נמתח אותה. 
טיפ מאהרוני- עם מרטיבים את האצבעות קצת במים זה עוזר למתיחה!




הכיף האמיתי מתחיל! בעזרת מברשת נבריש כל פוקאצ'ה בשמן זית ונשקיע למעלה את כל התוספות שרק רוצים! נתחיל תמיד בגבינות: בולגרית, מוצרלה, צהובה, פרמז'ן, עיזים וכו'.נסיים תמיד: במלח גס ופלפל שחור. ולאמצע: הינה כמה רעיונות שלי....
עגבניה, עלי בזיליקום טרי, עלי אורגנו טרי, שום כתוש, זיתים

עגבנייה, עלי בזיליקום טרי, עלי אורגנו טרי, פלפל קלוי

עגבנייה, עלי בזיליקום טרי, עלי אורגנו טרי, פלפל קלוי, פלפל חריף/אבקת צ'ילי גרוס
נכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות 10-15 דקות.
אחרי שיצא מהתנור אפשר להבריש שוב בקצת שמן זית.
בתמונה האחרונה תוכלו לראות איך המרקם בפנים צריך להיות- אוורירי ופריך.
הולך מעולה עם סלט עגבניות קצוץ דק, פלפל חריך ירוק קצוץ דק דק, מלח פלפל והרבה שמן זית.
ובתיאבון!
נועה.



אוורירי ופריך

4 תגובות:

  1. אנונימי04 יולי, 2012

    שלום נועה ונעים מאוד, אחל'ה בלוג.
    אני טסה לנסות את הפוקצ'ה
    מבטיחה לעדכן איך יצא.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! בהצלחה, ספרי איך יצא ואפילו שלחי תמונה!
      נועה

      מחק
  2. היי, רק רציתי לספר שזה אחלה מתכון- הכנו ממנו הר פוקצ'ות לפי כמה חודשים, ועכשיו התחשק לנו שוב אז יש עוד כמה בתנור :) המתכון מצויין והפוקאצ'ות יוצאות מעולה!

    השבמחק