אני הכי אוהבת עוגיות ריבה ותמיד רציתי להכין אותן, אז יום שישי אחר הצהריים היה הזמן המושלם!
ושוב מתכון של מיקי שמו, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלו כי מצד אחד הם מדוגמים ועשירים ומצד שני פשוטים ולא משמינים מידי...
עכשיו יש שתי אופציות:
1. לסגור ואז לפזר אבקת סוכר->
2. לפזר אבקת סוכר בצד על צלחת אחרת ואז לסגור ->
לא משנה מה תעשו, יצא לכם טעים!
עוגיות קלות, נוחות וסופר טעימות :)
בתיאבון,
נועה.
ושוב מתכון של מיקי שמו, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלו כי מצד אחד הם מדוגמים ועשירים ומצד שני פשוטים ולא משמינים מידי...
- 1 כוס אבקת סוכר מנופה =120 גרם. (אני חושבת שהעוגיות קצת מתוקות מידי עם הריבה והסוכר מלמעלה אז אולי עדיף לשים 100 גרם שזה שקית אחת ולא להסתבך.)
- 170 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 2 וחצי כוסות קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- קורט וניל
- גרידת רבע תפוז
- ריבה
מתחילים מלנפות את הסוכר ולערבב אותו עם החמאה. כדי שהחמאה תהיה רכה ולא נוזלית מידי (לי לדוגמא, יצא נוזלי מידי ואפשר לראות את זה בתמונה. אבל בכל זאת יצא לי טוב).
הניפוי של הסוכר והקמח הוא מאוד חשוב ואפשר להרגיש בהבדל אם לא מנפים, זה נותן אווריריות לבצק.
עכשיו נכניס את שאר החומרים- ביצה, חלמון, קמח מנופה, אבקת אפייה, וניל ותפוז שנותן רענננות וריח הדרים נהדר. נתחיל ללוש.. לא להיבהל! בהתחלה הבצק מתפורר אבל אסור להתייאש! להמשיך ללוש עד שהבצק נהיה כדור גמיש ולח.
עכשיו נרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ, לא כדאי לעשות דק מידי כי אז קשה להרים את הצורה. נחרוץ את הבצק, שימו לב שאתם עושים מספר שווה של שני הצדדים. אני קניתי חורץ מיוחד שעושה חור, מחיר של זה נע בין 15-25 ש"ח.
נרים בעדינות ונשים על משטח שעליו נייר אפייה, ולתנור!
170 מעלות בערך 13 דקות, עד להשחמה עדינה.
על הצד המלא נמרח ריבה שאוהבים.
עכשיו יש שתי אופציות:
1. לסגור ואז לפזר אבקת סוכר->
2. לפזר אבקת סוכר בצד על צלחת אחרת ואז לסגור ->
לא משנה מה תעשו, יצא לכם טעים!
עוגיות קלות, נוחות וסופר טעימות :)
בתיאבון,
נועה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה